Cultura

El cicle inaugural de la Cripta ofereix la conferència "Escoltem quan sentim música?" i la projecció de "L'heroi del riu" amb música en directe

Per Elena Martí



Un moment de la conferència de Josep Maria Guix a la Cripta de l'Ermita
El passat dissabte 7 de juny a les 19 hores, es va realitzar la conferència "Escoltem quan sentim música?" a càrrec de Josep Maria Guix, organitzat per la Coral Verge del Camí dins el Cicle Inaugural de la Cripta de l’Ermita.

El compositor Josep Maria Guix és Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i titulat en piano pel Conservatori de Tarragona i té el Títol Superior de Llenguatge Musical i de Composició pel Conservatori de Badalona. Actualment, dóna classes a l'IES Coromines, al Conservatori del Liceu i a la Universitat Pompeu Fabra i és director artístic del Festival Nou Sons de l’Auditori de Barcelona.
Durant la xerrada Guix va donar a conèixer als assistents de com cal interpretar una obra d’art, posant exemples de diferents èpoques de pintura, música i cinema. Cal tenir en compte la idea de l’autor i les diverses interpretacions que se’n pot fer d’una mateixa obra, ja que segons la qualitat de la interpretació pot expressar o no l’objectiu inicial de l’autor. La seixantena d’assistents va poder gaudir d’una interessant xerrada i aprendre com cal escoltar una obra musical.

Es projecta el film "L’heroi del riu" de Buster Keaton

Ahir diumenge al vespre es va projectar la pel·lícula "L’heroi del riu" de Buster Keaton amb música en directe a la Cripta de l’Ermita.

Dins el Cicle Inaugural, organitzat per la Coral Verge del Camí, es va poder visionar una sessió de cinema mut acompanyada de música interpretada en directe per Miquel Àngel Marín Ribes al clarinet i Carles Robert al piano i composició, una bona combinació per fer-nos una idea de com eren els cinemes als anys vint. El públic assistent, a més de riure, van fer algun comentari en veu alta.

El film "L’heroi del riu" (1928) tracta del retrobament d’un fill amb el seu pare al voltant del Mississipi on, el protagonista, interpretat pel mateix Keaton, s’enamora de la filla de l’empresari que competeix amb el seu propi pare en el negoci de les embarcacions. Però, després de diversos entrebancs interpretats amb ironia i, després d’una forta tempesta, acaben tots junts.

Buster Keaton (Kansas 1985- Los Àngeles 1966) va ser director, actor còmic i guionista. El seu nom real era Joseph Frank. Cal destacar que "El maquinista de la General" (1927) seria una de les últimes pel·lícules de l’època clàssica del cinema mut i el seu primer film sonor va ser "Free and Easy" (1930).

Comenta aquest article