Informació general

El comitè de seguiment del Pla de Barris es reuneix per fer un repàs de l'estat d'execució de les diferents accions

Per Redacció



Imatge de la reunió mantinguda ahir al Centre Cultural
Ahir al migdia va fer-se la segona reunió del comitè de seguiment i avaluació del Pla de Barris de Cambrils. En la trobada, que va tenir lloc al Centre Cultural, es va fer un repàs a l’estat d’execució de les diferents accions de millora que s’han de dur a terme al Barri Antic. A la reunió, hi van assistir una vintena de persones entre representants de l’Ajuntament de Cambrils, la Generalitat de Catalunya, entitats veïnals, associacions ciutadanes i agents econòmics i socials del municipi.

Projectes en curs

En el decurs de la reunió es va fer una relació de les actuacions en curs, que són la remodelació dels carrers Major, Castlà, Parres, Soldat, Trinquet, Cardenal Vidal, Cavallerisses, Gràcia, Plaça de la Concepció, passeig d'Albert, Sant Plàcid, Foix i Sant Josep; l’arranjament de façanes dins la campanya “Cambrils Més Bonica” i la remodelació del Mercat Municipal de la Vila.

També estan a punt els projectes per als nous equipaments de La Muralla –actualment s'està negociant l’adquisició de l’immoble–, i els projectes del Forn del Tallero i la Torre del llimó, dels què ja s'ha iniciat el procediment d’expropiació. Pel que fa a la rehabilitació del refugi de la Guerra Civil, només queda realitzar la senyalització que està en fase de disseny; i pel que fa al Museu Agrícola, es troba en procés de contractació la rehabilitació de les cobertes.

Properes actuacions

També es va parlar de les actuacions que s’iniciaran properament, com els "Programes de Cultura de la Pau", el Pla de dinamització del Mercat de la Vila; el programa d’ajuts a la renovació de les parades del Mercat de la Vila, l'adequació de l’oferta del mercat ambulant i la posada en marxa del Punt d’informació i assessorament a emprenedors.
Finalment també es va fer un repàs de les actuacions previstes en l'àmbit de participació ciutadana fins al 2010, i es va donar compte de les accions realitzades com ara la campanya de comunicació del projecte “Porta a porta”, la web del Pla de Barris i les metodologies utilitzades en els diferents processos participatius per definir els usos dels nous equipaments.

El Comitè de seguiment i avaluació del Pla de Barris s’anirà reunint periòdicament per controlar els diferents projectes que es vagin realitzant en el marc del Pla de Millora del Barri antic, un projecte que suposarà una inversió global de 12 milions d’euros fins l’any 2010, aportats per la Generalitat i l’Ajuntament a parts iguals, destinats a remodelar carrers, crear nous equipaments, recuperar el patrimoni històric i posar en marxa programes que fomentin la convivència i la cohesió social, entre les accions més destacades.

Comenta aquest article