Informació general

La Guàrdia Civil deté als presumptes autors de l'assassinat de l'home que va ser abatut a trets a l'N-340 el passat mes de febrer

Per Redacció



Imatge de la víctima del tiroteig, que va produir-se el passat 29 de febrer a l'N-340
La Guàrdia Civil de Tarragona ha detingut a dues persones per un presumpte delicte d'homicidi, en relació a l'assassinat d'un home que va produir-se el passat 29 de febrer a l'N-340 al seu pas per Cambrils, concretament davant mateix de l'accés a les instal·lacions de l'empresa Caravaning Cambrils i pocs metres abans d'arribar a la benzinera.

Els fets van produir-se cap a les quatre de la tarda d'aquell divendres, després d'un tiroteig entre els ocupants de dos vehicles. Aquest incident va produir la mort de l'ocupant d'un d'aquests vehicles –Alfons C., de 26 anys, veí de Vila-seca i de nacionalitat albanesa– i que presentava dues ferides produïdes per un impacte de bala d'una arma de foc: una d'elles a l'alçada de la cella dreta i l'altre impacte a l'espatlla dreta. L'home mort també anava armat amb una pistola semiautomàtica, mentre que els presumptes autors de l'homicidi van fugir en un vehicle de la marca Peugeot en direcció a Tarragona.
Aleshores, la Policia Judicial de la Guàrdia Civil va activar ràpidament un dispositiu per tal de localitzar i detenir les dues persones fugides, en una operació anomenada "madriguera".

Venjança per deutes econòmics relacionats amb tràfic de drogues i prostitució

Després de les primeres investigacions, es va determinar que el vehicle utilitzat per a la fugida, i en el què viatjaven els autors de l'homicidi, podria localitzar-se a Reus. La investigació també va determinar que les causes més probables del succés podrien estar relacionades amb una venjança per deutes econòmics procedents del tràfic de drogues i la prostitució, i que, possiblement l'autor de l'homicidi podria trobar-se fora d'Espanya, concretament a Itàlia. Tot i les primeres dificultats en la investigació, es va mantenir l'operatiu policial, i després d'uns tres mesos d'intenses gestions, es va trobar la ubicació actual d'un dels autors. Aquest va ser detectat a Tarragona, i el passat 20 de maig es va procedir a la seva detenció. Es tractava de Fatmir A. de 33 anys d'edat, nacionalitat albanesa i veí de Tarragona, sent aquest l'autor material de l'homicidi. La Guàrdia Civil va procedir a la seva identificació i aquest va mostrar una documentació falsa de la república de Bulgària. La tarda del mateix dia 20 de maig, es va procedir al registre del seu domicili, en el què es va intervenir diferent documentació que va ser analitzada i també uns 500 euros en efectiu.

Seguint amb la línia d'investigació, el dia 21 de maig es va procedir a la detenció d'una altra persona, localitzada a Reus, per la seva implicació en els fets i com a presumpte autor d'un delicte d'encobriment d'homicidi. Aquest persona va ser identificada com Ilie S. de 35 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Reus. Amb aquesta segona detenció es va culminar el dispositiu policial de l'operació "madriguera".

Els dos detinguts han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Reus, que ha ordenat a l'Autoritat Judicial el secret de les actuacions fins a la fi del cas i decretant, una vegada en conclogui el judici, l'ingrés a la presó de l'autor material dels fets, i quedant en llibertat amb càrrecs a la persona que va encobrir els fets.

Comenta aquest article