Informació general

Pescadors cambrilencs participen en la manifestació de Madrid, tot i que gran part de Catalunya es desmarca de la vaga

Per Berta Ruiz

El port pesquer cambrilenc encara es manté en aturada biològica

Una quinzena de pescadors cambrilencs van participar en la manifestació convocada el passat divendres 30 de maig a Madrid, per protestar contra l'encariment del preu del petroli i les importacions de peix il·legal. La comitiva cambrilenca va marxar juntament amb pescadors de l'Ametlla de Mar i van unir esforços amb les prop de 10.000 persones, segons dades de la Confederació Espanyola de Pesca –convocant de la mateixa– que van aplegar-se davant del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, on van protestar amb bengales, xiulets, crits i repartiment de peix gratis entre els curiosos que s'hi acostaven, per tal de reclamar que el preu del gasoil no superi els 40 cèntims d'euro.

Gran part de Catalunya no segueix la vaga

Bona part dels pescadors catalans van tornar ahir a la feina, després de la decisió presa el passat dissabte en una reunió de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, tot i les discrepàncies d'alguns ports de pescadors com el Port de la Selva, Barcelona i Vilanova i la Geltrú, que han decidit mantenir la vaga. Els pescadors de la zona de la costa de Tarragona, que no treballen per aturada biològica, també s'hi han sumat solidaritzant-se amb la protesta. De fet, Catalunya, és l'únic punt de l'estat espanyol que no manté l'aturada pesquera. Els sectors pesquers de països com França o Itàlia, Portugal també es mantenen en peu de guerra per tal de reclamar solucions als problemes del sector, un sector que es veu greument afectat per l'elevat preu del petroli i per les importacions massives de peix d'altres països.

Els transportistes, taxistes i pagesos seran els següents en mobilitzar-se

No només el sector pesquer està afectat per l'encariment dels carburants, sinó que d'altres sectors com els transportistes, taxistes i pagesos també ho pateixen. Aquests sectors seran els propers en mobilitzar-se. De fet, per a la propera setmana està previst que els transportistes també es sumin a les reivindicacions, i possiblement, també podrien fer una aturada general.

Per altra banda, des d'Unió de Pagesos ja han anunciat mobilitzacions per reclamar mesures davant l'augment del preu del gasoil agrícola i dels costos de producció. Unió de Pagesos de Catalunya ha convocat mobilitzacions per al proper divendres 6 de juny a les comarques de l'Anoia, Baix Ebre i Montsià i per al proper 20 de juny, a nivell de tot Catalunya. Unió de Pagesos reclama al Govern de l'Estat que reconegui el caràcter estratègic de l'agricultura com a sector econòmic i social i que estableixi un gasoil professional, amb una rebaixa dels impostos indirectes especials als hidrocarburs permesa per la Unió Europea.

Comenta aquest article