Informació general

L'Ajuntament rectifica sobre la implantació de zones blaves i elimina les de l'Eixample Platja i la Parellada

Per Berta Ruiz

 
 
A dalt, el carrer de Balears que va pintar-se la setmana passada, però que ara s'ha eliminat. A sota, la roda de premsa de Robert Benaiges i Laura Forcadell
L'Ajuntament de Cambrils ha rectificat sobre tota la polèmica generada arran de l'anunci d'implantació de zones blaves en alguns barris cambrilencs, i ha eliminat algunes de les zones que prèviament estaven previstes, com a l'Eixample Platja i a la Parellada.

El passat divendres al migdia, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell– van oferir una roda de premsa davant els mitjans de comunicació per tal "d'aclarir alguns concepte sobre les zones blaves", segons va puntualitzar Benaiges.
En primer lloc, Benaiges va explicar que les zones blaves només s'implanten si es donen "dues condicions imprescindibles": que hi hagi una necessitat real de la implantació d'aquestes zones, a conseqüència de l'activitat comercial –que necessita de la mobilitat dels vehicles– o també en les zones turístiques, on hi ha un excés de vehicles. I la segona condició, que és que hi hagi un "acord més o menys general de tots els sectors implicats, tant veïns com comerciants.

Robert Benaiges: "Si algú pensa que nosaltres volem fer propostes d'implantació de zones blaves per fer la punyeta a algú està molt equivocat"

Sobre aquestes dues consideracions, Benaiges va puntualitzar que, "l'Ajuntament de Cambrils no té cap altra intenció que no sigui precisament la d'ajudar a que la mobilitat sigui un factor en benefici de veïns i comerciants. Aquest ha estat sempre el nostre propòsit, i si algú pensa que nosaltres volem fer propostes d'implantació de zones blaves per fer la punyeta a algú està molt equivocat. O aquestes qüestions peregrines que hem anat escoltant darrerament de que les zones blaves s'implanten per a que l'Ajuntament tingui major recaptació", ja que segons va manifestar Benaiges, la recaptació per zones blaves o per multes representen una part molt petita respecte al que són els ingressos habituals de l'Ajuntament. "La filosofia del govern l'Ajuntament no és la de posar zones blaves per fer la punyeta a ningú, sinó per resoldre situacions i problemes que es generen en zones determinades, que considerem que amb aquest sistema s'ajuden a resoldre", va manifestar l'alcalde.

"No tenim cap tipus de recança, que una vegada valorats els pronunciaments que han fet alguns sectors de la població, rectificar-lo"

D'altra banda, Benaiges també va explicar que si s'ha fet l'anunci d'implantació de zones blaves en algunes zones del municipi, "s'ha fet perquè a priori hem parlat amb els diferents sectors com els botiguers, comerciants, restauradors i amb representants de les entitats veïnals per tal de comunicar-los les intencions de l'Ajuntament i hem tingut el beneplàcid general de tots aquests sectors. El que pretén l'Ajuntament és resoldre problemes, no provocar-los, i per tant, no tenim cap tipus de recança, que una vegada valorats els pronunciaments que han fet alguns sectors de la població, rectificar-lo de manera que es pugui acomodar més d'acord a que s'acompleixin els dos grans objectius: el de necessitat i acord".

L'alcalde també va voler "tranquil·litzar els veïns, i posar en ordre de la veritat algunes declaracions o alguns comentaris que he vist en alguns mitjans de comunicació que diuen autèntiques barbaritats. Seria bo que els veïns coneixessin l'abast del que s'ha pretès fer i el que es farà, perquè a vegades arriben informacions als veïns que no són del tot certes".

La regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell– també va voler explicar que actualment, "ens trobem amb una equació indissoluble: cada vegada tenim més demanda d'aparcament i més vehicles i cada vegada l'espai és més limitat, i no hi ha fórmula màgica que resolgui aquesta equació. Per tant, hem de buscar la manera on hi hagi més col·lectius beneficiats. Entenem que amb les zones blaves es redueix l'afectació als veïns, perquè si reduïm la zona blava a horari comercial, fora d'aquest horari es beneficien molt els veïns que van a treballar cada dia amb el cotxe i tornen a casa"

Zones blaves que es mantenen

Les zones blaves que es mantenen són les de la zona turística, les que ja existien, així com els carrers que toquen a l'avinguda de la Diputació, els carrers de la zona de Cambrils Badia i també el carrer de la Verge del Carme, just tocant a Salou. També es manté la zona blava del carrer de Pau Casals i carrers perpendiculars. Aquestes zones només estaran operatives dins del període estacional de l'estiu.

Les zones blaves amb horari comercial que es mantenen són les corresponents als dos carrers del barri de la Pallissa: el carrer de Jacint Verdaguer i el carrer de Pere III, així com un tram del passeig d'Albert. Aquest tram serà el que toca a la banda de la riera, i només fins a l'alçada de l'Escola de Música. Cal destacar que aquestes zones no entraran en funcionament fins que s'acabin les obres de remodelació del Barri Antic.
L'horari d'aquestes zones durant tot l'any serà de les 10 a les 13 i de les 17 a les 20 hores.

Zones blaves que s'eliminen

Per contra, l'elimina la proposta d'implantació de zona blava a la zona de la Parellada, és a dir, la plaça de Carles Roig i els seus carrers del costat. També s'elimina a la zona de l'Eixample Platja.

Sobre les protestes veïnals: "Teníem l'acord previ dels representants veïnals"

Sobre les protestes veïnals generades en els darrers dies, Benaiges va explicar que "no volem que hi hagi confrontació amb un tema que s'ha de resoldre amb l'acord de la immensa majoria de tots els afectats. Si hi ha un col·lectiu de veïns molt important que no les volen, enfront d'altres interessos, no tenim cap inconvenient en modificar la proposta inicial. Però en la immensa majoria dels casos, teníem l'acord previ, dels que nosaltres suposem que són els representants veïnals. Si es parla amb els representants i hi ha un cert acord, si després hi ha una oposició radical i majoritària doncs, que s'ho facin mirar. Nosaltres parlem amb els interlocutors que considerem que hem de tenir".

Aparcaments alternatius

Per altra banda, Robert Benaiges i Laura Forcadell també van tornar a recordar la posada en marxa del pla d'aparcaments alternatius que impulsarà l'Ajuntament, tal i com ja va explicar Revista Cambrils Diari Digital en l'edició del passat 19 de maig.

Comenta aquest article