Societat

L'Agrupament Escolta Gent de Mar celebra el Cau al carrer

Per Lluís Rovira i Barenys

El Cau al carrer va reunir pares, mares, escoltes i caps. A la foto, la representació cambrilenca al Cau al carrer d'aquest passat dissabte, vestits de follets

La celebració del Cau al carrer que es va celebrar aquest passat dissabte, va està passada per aigua. La pluja va obligar a modificar els plans previstos per l'Agrupament Escolta Gent de Mar. Quan els quatre agrupaments escoltes que hi van participar estaven concentrats al parc del Pinaret, la pluja es va intensificar i es va haver de buscar un lloc alternatiu. Els escoltes es van posar en contacte amb el regidor de Joventut, Jordi Savall, que els va facilitar la pista coberta de futbol sala annexa a l'Estadi Municipal de Futbol. La pluja, a més, va ser la causa per la que dos agrupaments més no assistissin a la trobada cambrilenca.

Gresca i xerinola

La gresca i la xerinola no van decaure en cap moment. La primera activitat va ser la preparació del dinar. Cadascun dels agrupaments participants, pares i fills conjuntament, va elaborar el dinar amb els ingredients que havien portat de casa. Un dinar que va ser compartit i valorat per un jurat popular.
A banda cada agrupament duia una disfressa diferent.
Després del dinar es van fer jocs i es van repartir unes simbòliques medalles als participants.

Cau de Tots

Cada any els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya celebren el Cau de Tots. El Cau de Tots és un projecte amb què es treballa un tema de fons al llarg de tot el curs. Es va posar en marxa durant el curs 2002-2003 i des d'aleshores s'han tractat diversos temes com la interculturalitat, la sostenibilitat, la democràcia i la participació, l'educació per la pau i el diàleg i l'esperit crític. A més, aquest projecte inclou l'anomenat Dia del Cau al carrer, un dia en què els agrupaments surten al carrer per tal de mostrar la seva proposta educativa a la resta de societat.
El tema que es treballa durant aquest curs és "som societat, cultura i medi ambient" i enguany s'ha decidit celebrar el dia del Cau a Cambrils.

Comenta aquest article