Informació general

La Costa Daurada Central estreny llaços amb el País Basc a través de la gastronomia

Per Lluís Rovira i Barenys

Representants polítics i cuiners de la Costa Daurada Central als jardins del palau Miramar de Sant Sebastià, el passat dimecres

La Costa Daurada central va ser la protagonista de l'acte promocional que es va fer aquest passat dimecres al Palau Miramar de Sant Sebastià. Es tractava d'un dinar ofert per cuiners dels quatre municipis, Cambrils, Salou, Vila-seca i Reus, als representants de la premsa de la capital basca. I el cert és que l'àpat servit va cobrir amb escreix les expectatives. El menú estava composat per uns snacks, uns aperitius, quatre plats i un postre, acompanyats per cinc classes de vins i dos de cava, tots ells procedents de les diferents denominacions d'origen tarragonines.

Els cuiners cambrilencs desplaçats a l'event van ser Joan Bosch, del restaurant Can Bosch, i Diego Campos, del restaurant El Rincón de Diego, els dos restaurant amb estrelles Michelin de Cambrils i de tota la demarcació de Tarragona. De Salou hi va participar José Antonio Alfaro, del restaurant José Luis Arceiz, i de Vila-seca ho va fer Ion García Delgado, del restaurant de l'hotel Palas. Les postres van anar a càrrec d'Albert Poy, de la confiteria Poy de Reus.

Aquest acte s'emmarcava en una promoció de la Costa Daurada a càrrec del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. La segona part d'aquesta promoció va tenir lloc al vespre, a la cafeteria del teatre Victòria Eugènia. En aquest cas es tractava d'una vetllada més distesa, destinada als agents de viatges de la ciutat, en la que es va poder gaudir de música i l'elaboració del cóctel Costa Daurada, una creació del reconegut cocteler de Calafell, José Luis Samitier. Tant en aquest acte com en el dinar es van fer sortejos d'estades de cap de setmana als diferents municipis de la Costa Daurada.

Fidelitzar els clients

L'acte celebrat a Sant Sebastià s'emmarca en la fidelització dels clients habituals de la nostra zona, tal com va dir la regidora de Turisme de Cambrils Anna López. "Per nosaltres és molt important fidelitzar els visitants que provenen de la zona de l'eix de l'Ebre. I en aquest cas, és més important fer-ho a través d'una acció gastronòmioca en una ciutat on la gastronomia hi té un pes tan important. La resposta tant de la premsa com de les agències de viatges de Sant Sebatià ha estat molt bona".

El mercat turístic basc és molt important per a la Costa Daurada central ja que tal com afirmava el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, "el 10% dels nostres visitants són del País Basc". Aregio també destacava l'estratègia de fer les promocions gastronòmiques, "és un dels segments en els que ens hem decidit a potenciar i en el que hi seguirem treballant ja que el client que s'interessa per la cuina és un turista que s'interessa per la cultura i per l'enoturisme. A més, sobre aquest darrer aspecte, el de l'enoturisme, cal dir que la demarcació de Tarragona és la que compta amb més D.O.".

Comenta aquest article