Informació general

L'IES Cambrils celebra el seu 25è aniversari amb una jornada festiva de retrobaments

Per Èlia Bellmunt

 
 
 A dalt, durant el torn de parlaments. A sota, un moment del dinar de germanor
El passat dissabte 10 de maig l'IES Cambrils va celebrar la festa central del actes de commemoració del seu 25è aniversari. Al llarg del dia antics alumnes, professors i pares van retrobar-se per rememorar la història del centre.

La jornada va començar amb la rebuda als assistents i la visita a l’exposició permanent. Al vestíbul i a la sala d’actes de l’institut es podien veure fotos i orles de totes les èpoques així com algunes planes de la revista de l'institut "No t’ho creguis".

Poc després va començar l’acte de presentació del llibre "25 anys, els primers" escrit pel cambrilenc Ignasi Martí, historiador local i antic alumne. El llibre recull els fets més importants d’aquests vint-i-cinc anys així com entrevistes a antics professors i alumnes. El text s'il·lustra amb un extens recull de fotografies, cedides per antics membres de l'institut i també per l’arxiu de Revista Cambrils. En el decurs del mateix acte també s’oferia la possibilitat de comprar el llibre.

Els parlaments van començar amb la intervenció de l’actual director –Esteve Bou–, que després d’una breu introducció va cedir la paraula a Rosendo Gómez –antic director–. Rosendo Gómez va destacar els canvis viscuts a l’institut els darrers anys i com aquests són un reflex dels canvis experimentats en la societat. Seguidament Antonio Corella –organitzador dels actes del 25è aniversari i antic director–, com a un dels professors més veterans, va recordar els primers temps de l'institut en què els recursos materials dificultaven les tasques del dia a dia. Corella va posar un èmfasi especial en la construcció de l’actual edifici com a principal repte de la seva època com a director. Tot seguit, Jaume Borràs –professor de l'institut– va presentar l’autor del llibre alhora que també va destacar algunes experiències viscudes al llarg de la seva trajectòria docent. Finalment Ignasi Martí va comentar quins eren els principals objectius del llibre i també va agrair les múltiples col·laboracions que l’han fet possible.

Dinar de germanor

Després de la presentació del llibre hi va haver un aperitiu en el decurs del qual alumnes, professors i pares van poder intercanviar records. Els pupitres de les aules van servir per un dia de taules pel dinar de germanor que es va fer a continuació al vestíbul. En aquest dinar els retrobaments van continuar i no van faltar els parlaments i brindis espontanis. El dinar es va allargar fins a mitja tarda quan els bons desitjos de futur van servir de comiat fins a la propera trobada.

Comenta aquest article