Cultura

Arriba a Cambrils la V Biennal d'arquitectura "Alejandro de la Sota" que recull les millors propostes arquitectòniques de la demarcació

Per Berta Ruiz

Aspecte de l'exposició d'arquitectura instal·lada a la sala Àgora del consistori cambrilenc

Des d'ahir al vespre i fins al proper 25 de maig es podrà visitar a la sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils, l'exposició de la V Biennal d'Arquitectura "Alejandro de la Sota", organitzada pel Col·legi d'Arquitectes de la demarcació de Tarragona.

En l'acte d'inauguració hi va ser present el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, juntament amb un dels membres del Col·legi d'Arquitectes de Tarragona, Jordi Granell. En les seves paraules, aquest va voler agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils per la seva voluntat de difondre aquesta mostra d'arquitectura. Segons va explicar ahi, "la Biennal vol recollir en aquesta exposició la bona arquitectura que es fa a les comarques de Tarragona, una arquitectura que a vegades passaria desapercebuda". De fet, des del Col·legi d'Arquitectes de Tarragona es va posar en marxa la Biennal d'Arquitectura "Alejandro de la Sota" l'any 1999 per tal que es deixés constància de totes les obres i treballs realitzats a les nostres comarques. A més, segons va explicar Jordi Granell, es va posar el nom d'Alejandro de la Sota –arquitecte que va dissenyar el Govern Civil de Tarragona– per ser, sens dubte, un dels millors arquitectes de la zona i de l'època racionalista.

Cal destacar que en l'exposició també es recullen dues de les obres promogudes per l'Ajuntament de Cambrils l'any passat, el Parc del Pinaret i el parc del Nou Cambrils. Segons va explicar Jordi Granell, "això vol dir que l'Ajuntament va saber triar un equip d'arquitectes sensible amb la defensa de l'arquitectura. Perquè l'arquitectura, a més de funcionar ha d'emocionar, i moltes obres d'aquestes obres és el que busquen és això: funcionar però també emocionar a les persones".

Després de Cambrils, la V Biennal d'Arquitectura "Alejandro de la Sota" passarà per Torredembarra, Salou, el Morell i Alcover.

Comenta aquest article