Informació general

Robert Benaiges: "Aquest poble no es mereix l'oposició que tenim"

Per Berta Ruiz



Salvador Matas i Robert Benaiges, ahir en roda de premsa
En la roda de premsa que l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va oferir ahir al matí davant dels mitjans de comunicació, va voler respondre a les darreres declaracions fetes pels tres grups de l'oposició en les què feien referència a diferents qüestions com: els canvis de dia dels plenaris, la supressió dels articles d'opinió en el Butlletí municipal i també les retribucions econòmiques als coordinadors de l'Àrea de Protecció Ciutadana i Mobilitat.

Robert Benaiges va qualificar de "ridícules" les discussions sobre el canvi de dia d'un plenari

Sobre aquestes qüestions, Robert Benaiges va voler contestar a l'oposició. En primer lloc, l'alcalde de Cambrils va qualificar de "ridícul" el fet que es pugui discutir el canvi de dia d'un plenari "per una circumstància extraordinària i per a que tots els regidors hi puguin assistir". Segons va dir Benaiges, "la voluntat dels plens és que hi assisteixi tothom. Si un regidor o regidora de l'oposició, per circumstàncies personals extraordinàries, no hi pot assistir el dia habitual i se'm diu amb temps, jo canviaré el dia d'acord amb tothom, perquè jo el que vull és que el ple el formin els 21 regidors de l'Ajuntament. Crec que fer batalla d'una qüestió tan absolutament ridícula em sembla impropi de l'oposició que hauria de ser la de Cambrils".

Sobre el Butlletí municipal: "Qui vulgui fer picabaralla política que publiqui la seva revista i que digui lo que vulgui"

En relació al tema de la supressió dels articles d'opinió de tots els grups municipals en el Butlletí municipal, Robert Benaiges va dir que, "durant quatre anys d'existència del Butlletí en el passat mandat, l'oposició va poder fer-ne ús, perquè d'una manera molt clara i pactada interpretàvem que un butlletí d'informació municipal ha de servir per informar, perquè es paga amb els diners dels contribuents i no ha de servir per a la picabaralla política. Qui vulgui fer picabaralla política que publiqui la seva revista i que digui lo que vulgui". Segons va recordar Benaiges, el secretari de l'Ajuntament va realitzar un informe en el que s'incloïen els condicionaments d'aquests articles d'opinió, tot i això, segons va puntualitzar Benaiges, "no es vol censurar a ningú, i amb això no vol dir que no es pugui criticar. El que no es pot fer és utilitzar els articles com una arma política. Es pot escriure i es pot retornar a la situació inicial, però el que no pot ser és utilitzar aquests articles per a l'insult i per a la degradació de regidors del govern com s'ha pretés en alguns dels darrers articles, per part d'alguns grups, però no de tots. En concret, la PLIC, sempre s'ha comportat. Però utilitzar el Butlletí per fer política de desgast del govern, no! Que utilitzin els seus mitjans i que se'ls paguin de la seva butxaca"

"Quan en aquesta casa es fan feines extraordinàries fora dels horaris habituals, sempre s'han retribuït històricament a través d'hores extraordinàries"

Finalment, sobre la qüestió de les retribucions econòmiques als coordinadors de l'Àrea de Protecció Ciutadana, l'alcalde de Cambrils va voler respondre que, "quan en aquesta casa es fan feines extraordinàries fora dels horaris habituals, sempre s'han retribuït històricament a través d'hores extraordinàries". Segons Benaiges, això ha representat històricament "un volum d'hores extraordinàries al llarg de l'any que han costat molts milions. Aquest govern ha aconseguit reduir el nombre d'hores extraordinàries a gairebé la meitat de les que es feien. Sempre que hi ha feina fora d'horaris hi ha hagut un pacte de retribucions tancat i per conveni, que disminueix molt el cost que representaria pagar hores extres 'pures i dures'. Això ha significat un estalvi importantíssim de diners".

"Aquest poble no es mereix l'oposició que tenim!"

L'alcalde també va criticar a l'oposició per fer referència a aquesta qüestió: "per què ara aquests senyors es desperten amb aquest tema? Són monotemàtics. Tenen tant pocs arguments d'oposició que es basen en l'atac personalitzat en treballadors o en membres del govern. Es van posar amb l'Escola d'Adults, amb l'Àrea de Benestar, amb Ensenyament, ara amb la Policia.. Però quina classe d'oposició és aquesta? Perquè no discuteixen els pressupostos d'inversions, que afecten als ciutadans i presenten alternatives i fan alguna cosa en positiu? Jo quedo fascinat del tipus d'oposició que es produeix i de la interpretació que fan de les coses. No se'ls hi cauen els anells quan diuen que sóc un prepotent, un impresentable. Però que s'han cregut, quina classe d'oposició hi ha en aquest poble? Aquest poble no es mereix l'oposició que tenim."

Comenta aquest article