Informació general

La Cooperativa Agrícola inaugura les noves instal.lacions agroindustrials de la carretera de Cambrils a Montbrió

Per Josep Maria Ferrando

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, va ser present a la inauguració oficial de les noves instal·lacions
El dissabte 22 de novembre va tenir lloc la inauguració de les noves instal·lacions agroindustrials que la Cooperativa Agrícola de Cambrils ha construït al km 2 de la carretera de Cambrils a Montbrió. La inauguració va començar amb un esmorzar popular a l’explanada de davant de la nova nau. Al llarg del matí també va tenir l’actuació d’una cobla sardanista, de la colla gegantera Tota l’Endenga i de la Colla Vella del Ball de Bastons, que amb les seves actuacions van amenitzar la jornada. Més de mil persones van visitar al llarg del matí les noves instal·lacions.

La visita de les autoritats i la inauguració oficial va tenir lloc a les dotze del migdia, amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, que va ser rebut pel president de la Cooperativa Agrícola, Antoni Mendoza, acompanyat per tota la junta directiva de l’entitat, per l’alcalde, Robert Benaiges, i per representants d’altres institucions provincials i comarcals. També hi eren presents membres i dirigents d’altres cooperatives.

Enguany es preveu que hi haurà una collita rècord d’olives
El recorregut de les instal·lacions va començar amb la visita en ple funcionament del molí d’oli, on el conseller va tastar l’oli d’enguany. A continuació es va visitar el magatzem polivalent, la central hortofructícola i l’espai destinat a administració, on Josep Grau i Antoni Mendoza van destapar conjuntament la placa commemorativa de l’acte. Després van tenir lloc els parlaments a la nau central, en presència del nombrós públic. El primer en prendre la paraula va ser Antoni Mendoza, que va qualificar de moment històric per a la Cooperativa el trasllat fora del nucli urbà de les instal·lacions agroindustrials, que significa millorar substancialment l’atenció i els serveis als socis. A l’acte també hi era present el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Xavier Tubert, que va posar la cooperativa cambrilenca com a model a seguir per al futur del món cooperatiu. Després va prendre la paraula l’alcalde, Robert Benaiges, que va felicitar l’entitat pel trasllat i la seva decisió d’encetar una nova etapa en aquestes instal·lacions. Finalment el conseller en funcions, Josep Grau, va dir que se sentia un cambrilenc més per la vinculació que té amb Cambrils i va felicitar també la Cooperativa per haver afrontat el futur invertint en aquest nou centre agroindustrial.

§ La producció d’oli de la Cooperativa arribarà segurament als 550.000 litres §

Coincidint amb l’entrada en funcionament del nou molí d’oli de la Cooperativa, totalment automatitzat i amb una capacitat de producció que duplica la de l’antiga instal·lació del carrer del Sindicat, la previsió per a enguany és que hi hagi una collita rècord d’olives. Les bones condicions meteorològiques que hi ha hagut durant tot l’any per als olivers, amb les pluges del darrers mesos, i la incorporació de nous socis a l’entitat, faran que l’entrada d’olives arribi als tres milions de quilos, equivalent a 550.000 litres d’oli. A això cal afegir l’excepcional qualitat de l’oli d’enguany, gràcies en bona part a la poca incidència de la plaga de mosca a les olives. Bona part d’aquesta producció la comercialitza directament la Cooperativa al llarg de l’any.

Comenta aquest article