Societat

L'Escola de Puntaires de Cambrils viatja fins a la Selva de Mar per participar en la 5a festa de la Selvatejada

Per Berta Ruiz

Aspecte del carrer on es va celebrar la trobada de puntaires a La Selva de Mar, el passat diumenge

L'Escola de Puntaires de Cambrils va viatjar aquest passat diumenge 20 d'abril fins a la localitat gironina de La Selva de Mar (l'Alt Empordà) –molt propera al municipi de El Port de la Selva, Cadaqués i Roses– per participar en la 5a festa de la Selvatejada.

Aquest petit municipi va acollir durant tota la jornada de diumenge, diferents trobades com una trobada de motoristes de la mítica marca Harley Davidson, una trobada de vehicles de la marca Seat 600, una trobada d'intercanvi de plaques de cava, una trobada de gegants i la trobada de puntaires, en la què, les puntaires cambrilenques van poder mostrar els seus treballs al bell mig del poble i sota els peus de la muntanya de Sant Pere de Roda. Cal destacar, que el grup cambrilenc va ser el més nombrós i el que venia de més lluny.

A mig matí, els organitzadors van repartir l'esmorzar a tots els participants, i al migdia es va celebrar una missa a l'església del poble –plena de gom a gom–, en la què totes les escoles de puntaires participants van oferir els seus coixins com a ofrena. Després, els geganters participants en la trobada –els grups de El Port de la Selva, Sarrià de Ter i La Selva de Mar– acompanyats de diferents grups de xanquers van ballar i van desfilar per tots els carrers del poble.

Tot i que la pluja va fer acte de presència al migdia durant una estona, l'organització va decidir celebrar el dinar al carrer tal i com estava previst, ja que aleshores no plovia. De fet, les mateixes taules en les què les puntaires van treballar les seves puntes, van servir per a parar el dinar de tots els participants en la Selvatejada, tant els motoristes com les puntaires i els geganters. Es va servir carn i llonganissa a la brasa, amanides i fesols típics de la zona. Tot i que es va dinar sota un cel molt amenaçador, la pluja va respectar durant l'àpat. Després però, un intens xàfec va fer córrer als diferents grups participants en la festa.

Comenta aquest article