Informació general

El nou parc de bombers podria entrar en funcionament el proper estiu

Per Lluís Rovira i Barenys

L’alcalde, Robert Benaiges, i el director general d’Emergències, Ramon Bonastre, van protagonitzar l’acte protocol·lari de col·locació de la primera pedra
El nou parc de bombers es construirà en un solar de poc més de 9.000 metres quadrats situat al polígon de Belianes. El conjunt de l’obra està pressupost en 1.554.992 euros i ha estat adjudicat a l’empresa GISA. Aquest nou parc de bombers podria ser operatiu a principis del proper estiu, segons va anunciar el mateix director general d’Emergències.

Dos edificis independents

El passat 27 d’octubre es va fer l’acte protocol·lari de col·locació de la primera pedra del que serà el nou parc de bombers de Cambrils. L’acte va estar presidit pel director general d’Emergències de la Generalitat, Ramon Bonastre, i l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges. El projecte del nou parc preveu la construcció de dos edificis independents dins de la mateixa parcel·la. Un d’ells, el principal i de gairebé 1.000 metres quadrats, es destinarà a parc de bombers i l’altre, de 370 metres quadrats, a magatzem de material fungible que servirà per donar abast no només a les necessitats del mateix parc sinó també a la resta de la demarcació de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Pel que fa al parc de bombers, tindrà dues plantes i disposarà de dues zones. Una d’elles serà la cotxera de 380 metres quadrats i l’altra zona correspondrà a l’àrea de serveis dels bombers. Dins aquesta àrea, a la planta baixa hi haurà la sala de control, el despatx del cap de parc, la zona d’arxiu, la sala de formació, la bugaderia i la zona de neteja d’equips, el vestuari, els serveis, la cuina i el menjador. A la primera planta hi haurà el gimnàs i els dormitoris.

31 bombers al servei

Aquesta nova ubicació del parc de bombers permetrà alliberar l’actual espai que ara ocupen a la plaça del Setge. A banda, el seu emplaçament proper a l’accés a l’autopista A-7 i a la carretera de Montbrió facilitarà l’accessibilitat i rapidesa dels bombers, en cas d’emergències, a les zones properes a Cambrils. El parc de bombers de Cambrils pertany a la Regió d’Emergències de Tarragona i Terres de l’Ebre. En aquests moments té assignat un total de 31 persones al servei, dels quals 21 són bombers funcionaris i 10 són voluntaris, i té una dotació permanent de cinc vehicles.

Comenta aquest article