Cultura

Els nous formats per a la lectura i l'accés a la informació centren la xerrada de Jorge Franganillo a la Biblioteca Municipal

Per Berta Ruiz

 
 
 A dalt, la xerrada amb Jorge Franganillo. A sota, l'espectacle d'"Històries d'en Tirocini" al Parc del Pescador
La sala d'actes de la Biblioteca Municipal va acollir el passat divendres a la tarda, la xerrada sobre "Nous formats per a la lectura", que va anar a càrrec de Jorge Franganillo de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, dins del programa d'actes del "Dies de Llibres".

En la seva xerrada, Jorge Franganillo va abordar diferents qüestions relacionades amb els nous sistemes de lectura, que en certa manera, deixen de banda el llibre tradicional i potencien d'altres formats més accessibles a aquelles persones que no poden llegir un llibre convencional. De fet, nous formats digitals com l'e-book, el Google Library, les noves llibreries digitals, els audiollibres o els llibres en Braille són algunes de les múltiples que avui en dia ofereix la tecnologia i els mitjans digitals. Segons explicava Jorge Franganillo, amb aquests nous suports de lectura s'obre el ventall de possibilitats per accedir als continguts, a la lectura a la informació.

Espectacle les "Històries d'en Tirocini"

Seguint amb la programació del "Dies de Llibres", ahir al migdia, el Parc del Pescador va ser l'escenari de l'espectacle "Històries d'en Tirocini", una producció de Batall, que va aplegar a un nombrós públic familiar entorn de l'escenari.

Comenta aquest article