Informació general

La conferència "La conservació del patrimoni fílmic" abordarà el valor de la documentació cinematogràfica amateur

Per Redacció

Aquest proper divendres 11 d'abril a les 20.30 hores al Centre Cultural, es farà la conferència "La conservació del patrimoni fílmic", que anirà a càrrec de Mariona Bruzzo, directora de l'Arxiu de la Filmoteca de Catalunya i Rosa Cardona, conservadora d'aquest mateix arxiu.

Actualment hi ha algunes persones que conserven, entre la seva documentació personal o familiar, gravacions cinematogràfiques realitzades de manera amateur en les darreres dècades. Aquests documents fílmics mereixen una atenció específica. D'una banda, el seu contingut té un gran valor ja que serveixen per documentar les transformacions que Cambrils va experimentar a la segona meitat del segle XX: el creixement urbanístic, les transformacions socials, l'arribada del turisme i una sèrie de canvis en la vida quotidiana. D'altra banda, la fragilitat dels suports sobre els quals estan filmats exigeixen unes condicions de conservació i tractament molt específics.

La conferència –organitzada pel Museu d'Història de Cambrils, juntament amb l'Arxiu Municipal de Cambrils i el Centre d'Estudis Cambrilencs– es completarà també amb la projecció d'una petita mostra de documents fílmics particulars.

Comenta aquest article