Societat

Els alumnes de cinquè de primària del CEIP Joan Ardèvol presenten el musical "Gats"

Per Berta Ruiz

Un moment del musical "Gats", ahir al matí al casal parroquial de l'església de Sant Pere

Els alumnes de cinquè del CEIP Joan Ardèvol van representar ahir al matí al teatre del Casal parroquial de l'església de Sant Pere, el musical "Gats", en una versió adaptada del musical de major èxit de tots els temps, Cats. El musical original té la música d'Andrew Lloyd Webber, Leonard Berstein i Col Porter i està basat en el llibre Old possum's book of practical cats de T.S. Eliot i Stephen Sondheim. Per aquesta ocasió, el professor de religió catòlica del centre –Basili Ramírez– ha estat l'encarregat d'adaptar aquesta conegudíssima obra i fer també la selecció musical. La professora d'Educació Física del centre –Lourdes Tejero– també ha format part de la direcció de l'obra, a nivell coreogràfic.

Moments abans d'iniciar la representació, Basili Ramírez explicava a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquesta funció, treballada durant gairebé tot el curs pels alumnes de cinquè de Primària dins de l'assignatura de religió catòlica. El projecte musical "Gats" és una versió adaptada i reduïda de l'original, amb cançons en anglès i català que es van succeint d'una manera molt dinàmica. A més també s'hi afegeix un argument –inexistent a l'original– que va guiant per les diferents peces musicals, combinat amb coreografies noves i innovadores, juntament amb un decorat molt ben treballat i un vestuari molt ben aconseguit.

Un total de 36 actors participen en el musical

En el musical hi participen un total de 36 actors, alumnes de cinquè de primària: Aida Moreno, Zuzana Kolejáková, Xavier Salgado, Marc García, Francisco Aarón Solé, Cristian Cortés, Andrea Elena Surchea, Constantino Terrazas, Raül Ramos, Rosa Martínez, Raquel Castro, Noemí García, Sandra Foschi, Clara Bogen, Serena Foschi, Pol Massó, Ruth Aliaga, Taras Mazurky, Irene Martínez, Andrea Valenzuela, Emma Pareja, Clarissa Álvarez, Richard Caballero, Nerea Rus, Bryan Bassols, Manuel Caballero, Ismael Ed Daoudi, Brayan David Carabali, Arnau Blanch, Rubén Álvarez, Natàlia López, Iván Fijo, Camila Santos, Nera Ruíz, Javier Ramos i Ariadna Estivill.

Els decorats i l'atrezzo també ha estat confeccionat pels mateixos alumnes de cinquè, juntament amb la supervisió i ajuda dels seus tutors, Carme Guiu i Ramon García. Pel que fa a maquillatge i vestuari, també s'ha comptat amb la participació d'alguns alumnes de sisè curs com: Noelia Arcos, Beatriz Castaño, Micaela Graña, Lucía Martínez, Patrícia Navas, Leonarda Peláez, Raquel Pujol, Noemí Sevilla, Alba Carayol, Ana Guillén, Maria Huescar, Danae Morales, Valentina Panizza, Raquel Peñas i Lorena Sánchez. A nivell audiovisual es va comptar amb Jaume Rodón i el director del centre Enric Masdeu, amb el suport del Servei d'Audiovisuals del Departament d'Educació, coordinat per Jordi Poveda. El control d'il·luminació va anar a càrrec de Jaume Mellau.

La propera representació es farà al teatre La Salle de Reus

La d'ahir al matí, va ser la quarta funció que els alumnes van presentar públicament, i per a l'ocasió van comptar amb un públic format per alumnes de cinquè curs dels altres centres escolars cambrilencs com el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, el CEIP Cambrils, el CEIP Marinada, el CEIP Guillem Fortuny i també l'escola Joan Miró de Miami. El passat 1 d'abril, es va fer la primera funció pels alumnes d'Educació Infantil del CEIP Joan Ardèvol, al dia següent es va fer pels alumnes d'Educació Primària del centre i el mateix dimarts a la tarda va fer-se per als pares i familiars dels alumnes. El proper 18 d'abril, els alumnes del CEIP Joan Ardèvol faran la representació final de "Gats" al teatre de La Salle de Reus, com acte de cloenda dins del marc de les Jornades de les Llengües Estrangeres.

Per Basili Ramírez, "el gènere del musical és molt complet, perquè té música, té ball i  té interpretació. A més, els nens tenen capacitat per fer qualsevol cosa, i no hem d'excusar els nens per ser petits, perquè són capaços de fer qualsevol cosa. Jo treballo molt la intel·ligència emocional dins de la classe de religió".

Comenta aquest article