Informació general

La zona de Ponent ja té el seu monòlit "Porta de mar" instal·lat al darrer tram del passeig de Ponent

Per Berta Ruiz

Imatge del darrer monòlit instal·lat al tram final del passeig de Ponent

La setmana passada es va instal·lar a la zona de Ponent un nou monòlit escultòric, seguint la sèrie de monòlits que s'han anat instal·lant per diferents punts del municipi, representant les diferents portes d'entrada a Cambrils.

El primer monòlit situat al raval de Gràcia i anomenat "Porta de la Vila" es va col·locar el mes d'octubre de l'any 2006, juntament amb el de la "Porta de Llevant" situat a la zona del Cap de Sant Pere. Després d'aquests, el març de l'any passat es va instal·lar el monòlit "Porta del Mar" davant del Club Nàutic i el mes de setembre es va col·locar el de la "Porta de Vilafortuny", situat a l'entrada del municipi pel vial del Cavet. Aquest darrer porta el nom de la "Porta de Mar", –tot i que quan va fer-se la presentació es va dir que aquest es diria "Porta de Ponent". Ara, després d'aquest només quedarà el sisè monòlit per col·locar, que anirà a la zona de la Parellada, entre el carrer de Jaume Ferran i el carrer de Moragues i Barret, just passat el barranc de la Mare de Déu del Camí i que representarà la "Porta Nord".

Recordem que cada peça –feta de corten d'aparença rovellada– porta un text explicatiu gravat on s'hi pot llegir informació del punt i l'entorn on el monòlit es troba situat, acompanyada d'informació meteorològica i geogràfica de Cambrils. De moment, aquesta informació no s'ha col·locat. Pel que fa a l'estètica d'aquest darrer monòlit, s'hi poden observar algunes diferències. Una d'elles és que la lletra S del final de la paraula Cambrils està sencera i no queda tallada com en el monòlit del raval de Gràcia.

Comenta aquest article