Informació general

La remodelació del barri del Regueral inclourà la instal·lació de parquímetres

Per Berta Ruiz

Imatge del carrer de Mont-roig, al barri del Regueral

Els membres de la junta de l'Associació de propietaris del Regueral i l'Ajuntament de Cambrils van mantenir una nova reunió el passat 3 de març, per tal de tractar diferents assumptes relacionats amb el projecte de remodelació integral que es vol fer en aquesta zona.

El president de l'Associació de propietaris del Regueral –Santiago Sanvicens– ha avançat a Revista Cambrils Diari Digital alguns dels assumptes que van tractar-se, així com els canvis i millores que es realitzaran el barri amb aquest pla de remodelació. Durant la reunió, els veïns van poder conèixer que "el pla de remodelació va amb endarreriment i no es pot garantir que per al mes d'agost el projecte es pugui presentar públicament, donat que en aquestes dates és quan hi ha més veïns", als quals se'ls hi pot donar a conèixer tota la informació i opinar de les millores i propostes presentades.

Instal·lació de parquímetres, carril bici i nou model de recollida d'escombraries

S'instal·laran parquímetres a la zona compresa entre la rambla del Regueral, el carrer del Monestir de Poblet i el carrer de Lleida fins a l'avinguda del Mar i baixant fins a l'avinguda de la Diputació, i funcionaran només durant la temporada alta, és a dir, des del mes de maig al mes de setembre aproximadament. Els veïns que estiguin empadronats i tinguin el vehicle donat d'alta al municipi podran sol·licitar la Targeta Resident –que recentment s'ha posat en marxa– amb la què s'ofereixen descomptes del 50%. També s'adequaran dos aparcaments darrera de la via del tren, al costat on abans estava ubicat l'antic club de tennis

Pel que fa a les obres del carril bici, que anirà des del Club Nàutic i fins al Pi Rodó, es preveu que podrien estar acabades per aquest estiu. Es crearà un carril bici de tres metres d'ample amb baranes de 80 centímetres per separar del passeig. Això farà que s'elimini l'aparcament de l'avinguda de la Diputació en la part del mar i quedaran dos carrils de circulació de 3'20 metres cadascun. En aquesta via de circulació, l'Ajuntament també ha posat en marxa un radar mòbil per controlar la velocitat dels vehicles.

L'associació de veïns també ha explicat que, des de l'Ajuntament es preveu la instal·lació d'un nou model de recollida d'escombraries a la zona del Regueral que inclourà contenidors de matèria orgànica, paper, cartró, vidre, envasos, poda i jardineria. D'altra banda, un altre dels punts que van tractar-se en aquesta reunió va fer referència a la sol·licitat que l'Ajuntament ha demanat a la Direcció General de Jocs i Espectacles de la Generalitat per al traspàs de les competències en matèria de compliment i sancions contra els establiments d'oci de la zona que no compleixin les normes, i així poder efectuar amb una major celeritat.

Comenta aquest article