Cultura

S'enceta el programa "Dies de llibres" amb un primer espectacle de contacontes per als més petits

Per Berta Ruiz

Moment de la sessió de contacontes a la sala d'actes de la Biblioteca, ahir a la tarda

Un any més i ja en van sis edicions, arriba el programa d'activitats "Dies de llibres", que des d'ahir mateix i fins al 27 d'abril oferirà un ampli ventall d'activitats i propostes relacionades amb la lectura i el món dels llibres.

Després de la roda de premsa de presentació que va fer-se ahir al matí, a càrrec del regidor de Cultura –Joan Recasens– i la tècnica de Cultura –Gemma Massagué–, ahir a la tarda s'encetava el cicle a la Biblioteca Municipal amb l'activitat "De més a prop... Impossible", que va oferir la sabadellenca Susana Navó. La sessió d'ahir va anar adreçada especialment a les mares i també als més menuts de la casa. Moments abans d'iniciar la seva sessió, Susana Navó atenia a Revista Cambrils Diari Digital i comentava que no hi ha cap secret ni cap tècnica per explicar un conte, "ja que els contes en sí mateixos ja donen de sí. L'únic important és que t'agradi el conte que expliqués i si tu tens clar aquell conte és més fàcil poder-lo explicar". Durant la sessió, Susana Navó va entretenir a la canalla amb diferents històries "com el conte d'en Jan que és un nen molt tabalot que fa anar a la seva mare de corcoll o el conte d'una gallina que pon els ous sense rovell i la seva mare gallina li crida l'atenció".

Un programa farcit de propostes per a totes les edats

Demà mateix seguiran les activitats del "Dies de llibres", en motiu del Dia Internacional del llibre infantil, i aniversari del naixement de Hans Christian Andersen. A partir de dos quarts de sis de la tarda s'iniciaran les activitats a la Biblioteca amb la lectura del manifest per part dels membres del Club de Lectura infantil i a continuació tindrà lloc el joc "Jugant amb Andersen" que anirà a càrrec de Pep Gómez. El divendres 4 d'abril es farà l'activitat "Contes de la Rodoreda" amb Pepa Lavilla, que es farà al vespre a la sala d'actes del Centre Cultural.

El dimarts següent, el 8 d'abril al vespre al Centre Cultural, es farà la presentació del llibre "Amanides. La frescor de la terra" de Marinona Quadrada, editat per Cossetània Edicions. Per divendres dia 11, es farà la xerrada "Nous format per a la lectura", amb Jorge Franganillo –de la facultat de biblioteconomia i documentació de la Universitat de Barcelona– que abordarà el tema dels nous formats digitals com e-book, les noves llibreries com amazon.com, el google library, els llibres en brailles, els audiollibres o els llibres híbrids. Per la jornada del diumenge 13 d'abril, tindrà lloc l'espectacle familiar "Les històries d'en Tirocini", una producció de Batall patrocinada per Caixa Tarragona, que es farà al Parc del Pescador.

El dilluns següent, la Biblioteca acollirà una nova sessió dins del programa Viatjant amb contes, –organitzat per la Biblioteca i el Servei Municipal d'Atenció a l'Immigrant– amb l'espectacle "Contes mexicans i llatinoamericans" a càrrec de Martha Escudero. El dia 15 d'abril al Centre Cultural es farà una lectura de fragments de "La plaça del Diamant", amb acompanyament de violoncel, acordió i capsetes de música. El dijous 17 al Centre Cultural, també es farà l'espectacle musical "Lletres d'aigua" amb el cantautor Jesús Fusté. El diumenge 20 d'abril es farà una ruta literària en barca amb Carles Alcoy. Tothom que s'hi vulgui apuntar ho pot fer a la Biblioteca Municipal. Finalment, el dia 22 d'abril tindrà lloc la presentació del llibre "Arbres dels nostres paisatges" de Celdoni Fonoll.

Diada de Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi –enguany festa local– arribarà el dia 23 d'abril carregada de nombroses activitats que es celebraran durant tot el dia al port de Cambrils. A la zona propera a les Escales Reials, la Biblioteca de Cambrils instal·larà la seva carpa en la què s'hi realitzaran diferents activitats dirigides als més petits com "El bagul de contes", "Aprenents d'artistes" o un taller de màscares. A la platja del Regueral es farà l'enlairament d'un globus aerostàtic, gràcies a la col·laboració de Caixa Manresa, mentre que en la zona del port es farà l'espectacle itinerant de titelles "En Quimet i el seu tricicle".

D'alta banda, des de les 12 i fins a les 14 de la tarda, es farà una marató de lectura pública sobre el llibre de Mercè Rodoreda "La plaça del diamant", en commemoració del centenari del seu naixement. Per aquesta activitat, també s'haurà de fer la inscripció prèvia a la Biblioteca Municipal. Cap a la una del migdia al passeig de les Palmeres també s'iniciarà l'espectacle itinerant "La llegenda de Sant Jordi", a càrrec del grup Actua Produccions Artístiques, que anirà dirigint-se fins arribar al port. Per la tarda, també hi haurà ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils i la Cobla Contemporània i l'animació infantil de Sant Jordi amb el grup Rovell d'Ou, que clouran la jornada festiva de Sant Jordi.
A banda, i com és tradició també hi haurà les tradicionals parades de llibres i flors.

El dia 27 d'abril, La Teca Teatres i els Oncles Band oferiran al Casal Parroquial el seu espectacle de contes, poemes i cançons "La lluna, la pruna".

Tot plegat, i segons afirmava ahir el regidor de Cultura –Joan Recasens–, "un programa molt farcit, des dels més petits i fins al més grans, per a que s'acostumin al plaer de llegir, escoltar i aprendre. Hem de provocar que la cultura estigui a l'abast de tothom i sigui propera".

Comenta aquest article