Cultura

Es lliuren els premis del Festival Europeu de Curtmetratges Cambrils-Reus en l’acte de cloenda del Teatre Bartrina

Per Elena Martí

Dámaso Conde, actor de "Mariquita con perro", Sara Párbole, actriu de "Alumbramiento", Carlos Taboeda, Gianguido Spinelli, director de "Plus ou moins" i Vladimir Leschiov, director de "Zudusi Sniega"

El passat dissabte 15 es va dur a terme el lliurament de premis del X Festival Europeu de Curtmetratges Cambrils-Reus al Teatre Bartrina de Reus. L’acte de lliurament va anar a càrrec de Joan Recasens, Regidor de Cultura de Cambrils, Adam Manyé, Delegat de Cultura dels Serveis Territorials de Tarragona, i Empar Pont, Tinent d’Alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Reus, acompanyats de membres del Jurat del Festival, com Bigas Luna i Patrícia Bargalló, els quals van reconèixer que els va ser difícil decidir-se pels guanyadors per l’alta qualitat dels curts.

Tres dels curtmetratges guanyadors de la secció nacional de Cambrils, en el palmarès de la secció europea de Reus

Després de veure un resum d’imatges del Festival de Reus, l’acte de cloenda, presentat per l’actriu Anna Barrachina i el periodista Jordi Gil, va donar a conèixer els següents guanyadors; el Primer Premi va ser per “Tanghi Argentini” de Bèlgica, 2006, dirigit per Guido Thys i que explica la història d'un personatge que fa el possible per trobar parella als seus companys de feina.
El Segon Premi va ser atorgat en dos ex-aequo per decisió del jurat, “Bildfenster/ Fensterbilder” d’Alemanya, 2007, dirigit per Bert Gottschalk i “Plus ou moins” de França, 2007, dirigit per Gianguido Spinelli.

Pel que fa al Premi del Públic es va atorgar a “Alumbramiento” d’Espanya, 2007, dirigit per Eduardo Chapero-Jackson i guanyador del 2on premi en l’edició de Cambrils.  Finalment el Premi Bigas Luna va ser per “Mariquita con perro” d’Espanya, 2007, dirigit per Vicente Villanueva i guanyador d’un accèssit en l’edició de Cambrils.

A més també es van nombrar tres Mencions Especials del Jurat Europeu per: “15 minuten wahrheit” d’Alemanya, 2007, dirigit per Nico Zingelmann, “18 segundos” d’Espanya, 2007, dirigit per Bruno Zacharías i Miguel López “Macgregor” i Premi del Públic a Cambrils, i
“Zudusi Sniega” de Lituània, 2007, dirigit per Vladimir Leschiov.

Després del lliurament de premis es van projectar el Primer Premi, els dos segons ex-aequo, el Premi del Públic i dos més fora de competició (Zwiz i Tokio Jim).

Activitats paral·leles
 
A més de les projeccions al Teatre Bartrina dels curts seleccionats, el Festival ha ofert altres activitats paral·leles dutes a terme al mateix Teatre Bartrina, al Centre d’Art Cal Massó i a la Sala de Santa Llúcia, com xerrades amb els directors, conferències, projecció dels microfilms, entre d’altres.

El Festival s’acaba avui dilluns amb la projecció d’”Aqua, el riu vermell” documental produït pel desaparegut Jordi Domingo i dirigit per Manel Almiñana a les 19’30 al Centre d’Art Cal Massó de Reus (entre el Mercat Central i l’Estació de RENFE). En aquest mateix espai es poden consultar a les tardes fins el 29 de març “Curts a la Carta”, els 776 films presentats en el Festival Europeu Cambrils-Reus.

Cal dir que en el marc del Festival, s’ha pogut visionar diversitat de curts tant d’estils com de continguts; s’utilitzen temes originals, amb tocs d’humor, però també amb crítica social i històries basades amb fets reals. En aquesta desena edició, s’ha consolidat el Festival, mantenint la participació de públic i unint esforços entre Cambrils i Reus.

Comenta aquest article