Informació general

Els propietaris del SUND-A decideixen avui si accepten les condicions proposades a l'ARE

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz

Imatge dels terrenys compresos entre la riera de Maspujols i el camí del Corralet i situat a la part nord del vial del Cavet

La Generalitat ha fet públics els plans directors urbanístics de les 14 Àrees Residencials Estratègiques que s'impulsaran al Camp de Tarragona. Es tracta d'un total de 368'59 hectàrees i 18.518 habitatges. Aquestes Àrees Residencials Estratègiques s'impulsaran a dotze municipis del Camp de Tarragona –Calafell, Cambrils, Falset, Montblanc, Els Pallaresos, Perafort, Reus, Santa Oliva, Tarragona, Valls, El Vendrell i Vila-seca–. De tots aquests, Cambrils després de Reus, és el segon en superfície i el segon, també, en nombre d'habitatges. El Sòl Urbanitzable No Delimitat (SUND-A), comprés entre la riera de Maspujols i el camí del Corralet i situat a la part nord del vial del Cavet comprèn un total de 35'87 hectàrees, on s'hi podrien construir  un total de 1.794 habitatges.

Recordem que les ARE tindran una densitat mínima de 50 habitatges protegits per hectàrea.

La decisió, avui

La setmana passada, els representants dels propietaris d'aquestes finques van mantenir una reunió amb l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge –Daniel Pallejà–, en la què van poder exposar els seus diferents punts de vista sobre aquesta qüestió. Els propietaris han de prendre avui mateix una decisió, que l'han de fer arribar demà a l'Ajuntament, dient si accepten o no les condicions d'edificabilitat proposades.

D'altra banda, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– comentava ahir que, a hores d'ara encara s'està "parlant amb la propietat, per tal de veure com ho ajustem per a que a ells els hi vagi bé, evitar que es faci cap barbaritat i que es faci el nombre de vivendes protegides que siguin les necessàries per Cambrils. Per tant, estem pendents que s'acabin de decidir i en funció de la seva decisió nosaltres prendrem les nostres". De fet, segons comentava Benaiges, la decisió ha de ser imminent, "si el dia 27 donem el vistiplau amb les condicions que nosaltres marquem, l'aprovació inicial es farà al setembre, que significa iniciar tot el procés". Per tant, segons explicava Benaiges, des de la Generalitat es començarà a treballar en la redacció del projecte a partir d'ara, si es té el vistiplau. Després de l'aprovació inicial també hi haurà un període d'al·legacions.

Sobre tota aquesta qüestió, Robert Benaiges va insistir en què la darrera paraula la tenen els veïns i propietaris de la zona, "si els veïns diuen que sí, endavant! Si ells diuen que no, s'ha acabat".

Comenta aquest article