Informació general

Es clouen els actes de celebració del 25è aniversari del CEIP Marinada en una jornada plena de retrobaments i records

Per Anna Fargas

Els parlaments es van realitzar a l'entrada de l'escola, moment del discurs d'Isabel Romero

Els actes de celebració del 25è aniversari del CEIP Marinada van tenir el seu punt i final el passat dissabte amb un acte commemoratiu i un dinar. Pels volts de la una del migdia es van congregar al pati de l'escola alguns dels actuals alumnes i professors del centre, i d'altres persones que en algun moment d'aquests 25 anys havien treballat en el centre o n'havien estat alumnes, els quals van expressar la seva alegria al retrobar-se amb antics companys.

A l'acte també hi van assistir els antics directors del centre i l'actual directora, Isabel Romero, a més de l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, el regidor d'Educació, Salvador Matas i l'inspector del centre, Zacarías Henar.

Els parlaments es van iniciar amb un minut de silenci en record a Isaías Carrasco, l'exregidor socialista assassinat per ETA el passat divendres. A continuació Isabel Romero va realitzar un emotiu discurs on va recordar com es va formar l'escola, seguidament Isabel Maria Morén, la primera directora del centre, va ser l'encarregada de descobrir la placa commemorativa situada a l'entrada de l'edifici.

El CEIP Marinada, un referent de l'escola pública

Salvador Matas també va dirigir unes paraules als assistents dient que "el CEIP Marinada és un referent de l'escola pública, a més cal destacar que excepte el col·legi Joan Ardèvol, els altres centres públics de Cambrils han nascut aquí". Matas també va voler agrair la tasca realitzada pels pares, professors, directors i conserges del centre, fent un esment especial al conserge Paco Piñol, "perquè han fet que tot vagi bé".

Coincidint amb Salvador Matas, Zacarías Henar, inspector del centre, també va comentar que "aquest centre és un referent, una Institució Escolar, en bona part gràcies a la preparació i disponibilitat del professorat".

Robert Benaiges va finalitzar els parlaments felicitant "a tots els que heu fet possible aquesta escola".

Valoració positiva de la celebració del 25è aniversari

Els assistents a l'acte commemoratiu també van poder contemplar les exposicions que s'han realitzat al centre en motiu d'aquest aniversari. Algunes d'aquestes són l'exposició de material docent antic, o el recull de fotografies antigues del centre, algunes d'elles extretes de Revista Cambrils, a més de la decoració, que durant aquests dies s'ha pogut veure al pati de l'escola, realitzada pels alumnes de sisè.

Després de l'acte els assistents es van dirigir al Club Nàutic on van realitza el dinar commemoratiu.

Pel que fa a la valoració dels actes de celebració del 25è aniversari, Isabel Romero va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "estem molt contents perquè hi ha hagut molta participació i perquè hem aconseguit que els nens fossin els protagonistes realitzant exposicions i muntant els audiovisuals, i sobretot perquè s'ho han passat bé i nosaltres també".

Romero es mostrava satisfeta amb l'acte commemoratiu on hi podien assistir tots els pares i la comunitat educativa que ha format part del centre, "molts cambrilencs i cambrilenques s'han educat aquí i ara porten els seus fills i això els fa rememorar moments molt emotius".

L'actual directora del centre, també va voler animar la gent perquè llegís i escrivís en el llibre virtual que es troba en la pàgina web de l'escola, http://www.xtec.es/ceip-marinada-cambrils/,  "en el qual tothom qui ha volgut ha escrit els seus records del CEIP Marinada".

Comenta aquest article