Informació general

El ministre de Ciència i Tecnologia, Juan Costa, fa estada a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

El ministre va tastar l’oli de la collita d’enguany
El ministre de Ciència i Tecnologia, Juan Costa, va ser a Cambrils, el passat 22 de desembre. El motiu de la visita, com ell mateix va expressar, era el de “conéixer una mica més les oportunitats econòmiques i totes les possibilitats que des del punt de vista del desenvolupament tecnològic i de creixement econòmic ofereix Tarragona”. L’estada a Cambrils va tenir diferents etapes. Primer de tot va fer una visita a les noves instal·lacions agroindustrials de la Cooperativa Agrícola, on va poder veure el procés d’elaboració de l’oli així com la resta de les dependències. El segon punt de la visita a la nostra localitat va ser la seu de la Confraria de Pescadors, on també va poder comprovar les millores que s’han fet recentment a les instal·lacions. El tercer lloc de visita va ser la seu del Club Nàutic, on també va fer un tomb per les seves instal·lacions. Després d’aquestes visites va atendre la premsa a les mateixes dependències del Club Nàutic i, posteriorment, va mantenir una trobada amb un grup d’empresaris locals. Abans d’arribar a Cambrils, el ministre venia de Reus, on havia visitat l’empresa Borges.

Aposta per la qualitat

Un moment de la reunió entre els empresaris cambrilencs i el ministre
En la compareixença davant la premsa, el ministre va destacar cadascuna de les entitats que havia visitat. De la Cooperativa Agrícola en va destacar la important aposta per la qualitat i la innovació que estava fent, “jo he animat els membres de la Cooperativa que segueixin en aquesta direcció i que aprofitin les possibilitats que l’administració general de l’Estat els pot prestar des del punt de vista de la inversió en tecnologia, però també en l’àmbit de la projecció exterior dels productes d’aquesta comarca, sobretot de l’oli d’oliva amb denominació d’origen”. La Cooperativa Agrícola, segons va comentar el ministre, ha finançat en part l’equipament de la nova instal·lació amb el suport del Ministeri de Ciència i Tecnologia. De la visita a la Confraria de Pescadors en va destacar l’esforç que ha fet en la comercialització de les captures, la qual cosa “l’ha convertit en un referent a nivell de tot l’Estat”.

Trobada amb empresaris

El darrer dels actes previstos a Cambrils per part del ministre va ser una trobada amb un grup d’empresaris locals. En un ambient distès, els empresaris van formular diferents aspectes lligats a les grans infraestructures de la demarcació, com és el cas del tren d’alta velocitat i de l’aeroport de Reus, i van informar al ministre de les expectatives de creixement residencial i turístic de la nostra zona.

Comenta aquest article