Informació general

Un cos d’inspectors controlarà l’ocupació de la via pública per obres

Per Lluís Rovira i Barenys

Des de fa temps és freqüent veure com els edificis en obres utilitzen les voreres com a lloc on depositar els materials de construcció
Des de fa uns quants anys les obres de construcció i de rehabilitació de vivendes dins el nucli urbà de la població s’ha convertit en una constant. Tant els vianants com els automobilistes n’hem patit les conseqüències. L’ocupació de la vorera i de part de la via pública amb material d’obra així com el tall de carrers de manera més o menys intermitent pel mateix motiu provoca i ha provocat la queixa de molts cambrilencs. Per tal de posar fre al desgavell que es viu als carrers de la població per culpa de l’ocupació i els talls indiscriminats que s’hi produeixen per part de les empreses constructores, l’Ajuntament està ultimant l’ordenança que ho reguli. A banda, també es vol crear un cos d’inspectors perquè es reguli l’ocupació de la via pública pel que fa a les obres.

Dos inspectors d’obres

Aquest nou cos d’inspectors estarà format per dues persones que s’incorporaran aquest any 2004. Segons explica el regidor d’Urbanisme, Joan Recasens, “actualment només hi ha un inspector, que només fa activitats; de construcció no en fa. Fins fa dos anys també ho feia, però ho va haver de deixar i des de llavors no es cobra res per l’ocupació de la via pública per obres”. El mateix regidor considera que aquesta és una de les causes de la disbauxa que es produeix en aquest tema a la nostra població, “al no haver-hi ningú que ho controli això ha anat a l’ample. Hi ha carrers que s’han convertit en un desgavell molt gran. A part, s’han deixat d’ingressar molts diners a les arques municipals”, va manifestar.

Manual per als constructors

Des de l’Àrea d’Urbanisme s’ha elaborat un manual que recull la normativa pel que fa a horaris, dies de la setmana i mesos en què es poden fer les obres, l’ocupació de la via pública, qüestions de seguretat, etc. Aquest manual es repartirà entre els associats del gremi de constructors de Cambrils. A banda, amb el contingut del manual s’elaborarà una ordenança reguladora que es preveu que es pugui portar al ple del mes de gener per a la seva aprovació.

Comenta aquest article