Informació general

El cònsol de Cuba visita Cambrils per reunir-se amb el comitè d'agermanament entre Cambrils i Marianao

Per Berta Ruiz



Imatge de la reunió a l'Ajuntament de Cambrils, ahir al migdia
El cònsol de Cuba a Barcelona –Carlos Castillo– va estar de visita ahir a Cambrils, juntament amb el delegat de projectes de cooperació Havana-Catalunya –Pedro Bosquet–, per participar en una reunió sobre el projecte d'agermanament solidari entre les ciutats de Cambrils i de Marianao (Cuba).

Durant el matí, el cònsol cubà juntament amb Pedro Bosquet, i acompanyat del regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques –Oliver Klein– van poder visitar alguns dels equipaments municipals de Cambrils, com la Biblioteca Municipal o el Casal Municipal de la Gent Gran. Al migdia, van reunir-se amb l'alcalde de Cambrils, i després d'aquesta xerrada van atendre als mitjans de comunicació per destacar els principals detalls d'aquest projecte d'agermanament entre ambdues ciutats.              

L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va mostrar-se satisfet de poder mantenir una especial relació amb Cuba, i especialment amb la localitat de Marianao, "pels lligams històrics que ens uneixen". Robert Benaiges va comentar alguns detalls de la xerrada mantinguda de cara a futures col·laboracions, "aquest agermanament no només és un fet simbòlic, sinó que ens serveis per veure com podem treballar conjuntament per millorar la nostra vida comuna".

Per la seva part el cònsol de Cuba a Barcelona –Carlos Castillo– va explicar algunes curiositats sobre la ciutat cubana que porta el nom de la figura del marquès de Marianao –de la família dels Samà–, amb la que Cambrils comparteix importants lligams històrics. Carlos Castillo també es va mostrar molt satisfet de "poder donar passos per a que l'agermanament existent entre aquestes dues ciutats es pugui concretar en accions materials. Volem poder treballar per actuar en un futur i portar per bon camí aquest propòsit d'agermanament, que signifiqui conèixe'ns millor i estrènyer els llaços, no només de caràcter material, sinó també cultural entre aquestes dues ciutats"


Agermanats des de l'any 2005

Recordem que des de l'any 2005 Cambrils està agermanada amb la ciutat cubana de Marianao, ciutat d'uns 100.000 habitants, que també està agermanada des de fa anys amb Sant Boi de Llobregat. Aquesta població forma part de la gran ciutat de l'Havana –que té categoria de província– i que està formada per 14 municipis.

Sobre aquests lligams d'agermanaments, el regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques –Oliver Klein– va explicar que va un parell d'anys es van constituir les bases del document d'agermanament i el comitè d'agermanament entre les dues ciutats, i que està format per ONGD locals, centres educatius i algunes entitats culturals. Klein va recordar alguns dels projectes i iniciatives que des d'aleshores s'han tirat endavant, com l'intercanvi educatiu que es va fer entre el CEIP Cambrils i un centre escolar de Marianao. D'altra banda, l'ONG Punt de Partida també va visitar aquesta ciutat i va desenvolupar un projecte –finançat per l'Ajuntament de Cambrils– per a la construcció d'un menjador escolar.

Després de la reunió mantinguda ahir amb el Comitè d'agermanament, ara es detallaran algunes de les necessitats més primordials d'aquest municipi. A la tarda, la comitiva va visitar les instal·lacions del Parc Samà.

Comenta aquest article