Informació general

Felip Puig (CiU): "La gent ha de decidir si vol una majoria tranquil·la de Zapatero o a un Zapatero que estigui lligat de mans i condicionat per la força de CiU"

Per Berta Ruiz

Felip Puig i d'altres membres de CiU, durant el porta a porta que van fer ahir a la tarda pels carrers del barri antic
Felip Puig i d'altres membres de CiU, durant el porta a porta que van fer ahir a la tarda pels carrers del barri antic

El secretari general adjunt de Convergència i Unió -Felip Puig- i els regidors de CiU de l'Ajuntament de Cambrils, Mercè Dalmau i Jesús Nogués, juntament amb d'altres membres del partit van fer ahir a la tarda un porta a porta per alguns dels principals carrers del barri antic.

Abans d'iniciar la passejada, que tenia com a punt de sortida la plaça d'Espanya, Felip Puig va voler atendre els mitjans de comunicació i transmetre les darreres impressions que des del seu partit en tenen en aquesta recta final de la campanya electoral, a pocs dies per a la celebració de les eleccions generals. En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, Felip Puig va fer balanç d'aquests darrers intensos dies de campanya i explicava com encara CiU aquesta recta final, que segons va afirmar "ho deixa tot molt obert, i comença a ser molt clarificadora. Els debats d'aquests dies i les enquestes, comencen a deixar clar que ja s'ha acabat la pugna i la possible final Zapatero-Rajoy i PP-PSOE. Guanyarà Zapatero i guanyarà el PSOE".
Tot i aquesta afirmació, Puig va comentar que, "ara el dubte és si Zapatero governarà quatre anys més sense ningú que el condicioni, sense ningú que el faci complir, i que per tant, seguirà mentint, enganyant i estafant als ciutadans de Catalunya o bé hi ha una força política que el fa complir amb els seus compromisos". Sobre aquesta qüestió, Felip Puig també va apuntar que a Catalunya, "hi ha una força nacionalista que puja que és CiU, i una altra que baixa que és ERC. Per tant, jo crec que aquesta campanya ha de servir a la gent per decidir si volen una majoria absoluta o una majoria tranquil·la de Zapatero o a un Zapatero que estigui lligat de mans, que estigui doblegat, que estigui condicionat per la força de CiU".

"Fer recuperar a Catalunya les nostres forces"

Felip Puig també va explicar que des de CiU "es pot fer recuperar a Catalunya les nostres pròpies forces. Exigir el respecte a la dignitat, ja que com a poble se'ns ha estat maltractant durant quatre anys. Fer complir amb l'Estatut; exigir les balances fiscals; que les inversions a Catalunya siguin les que es mereix el nostre poble; que el model de finançament sigui aquell que doni resposta als problemes i a les necessitats reals de la gent; que la nostra llengua no sigui amenaçada; que no s'envaeixi el nostre espai competencial i el nostre autogovern. En definitiva, que el PSOE a Madrid i el tripartit a Catalunya no continuïn destruint les nostres expectatives de futur".

Sobre els darrers debats televisius, Felip Puig els va titllar de "robatori a la democràcia". Segons el líder convergent, "aquesta bipolarització ha estat interessada, tant pel PP, el PSOE, com pel tripartit, perquè d'aquesta manera s'evita parlar dels problemes reals que té Catalunya, i també que no s'utilitzin les institucions per finalitats partidistes". Sobre aquesta darrera qüestió, Puig va esmentar la visita d'obres que aquest mateix matí farà el subdelegat del Govern –Joan Maria Abelló– a les obres del passeig de Ponent. Per Puig, "visitar unes obres en plena campanya electoral crec que s'ha de denunciar. El Ministeri de Foment ja ha fet prou mal a Catalunya, com per a que encara aquí a Cambrils tinguem una nova actuació vergonyant, utilitzant unes inversions que feia temps que s'havien d'endegar i d'efectuar en benefici de la gent del poble i de la comarca, i que en aquest cas s'utilitza amb finalitats partidistes per part del PSOE". Finalment, Puig va subratllar que, "hem d'exigir al PSOE que enlloc de dedicar-se a fer visites d'obres en plena campanya electoral, destini els milions d'euros que avui estan sent estafats i desviats a altres regions espanyoles, i que no s'estan complint. Ens agradaria més que es donés resposta als problemes de la gent del país, que no pas, que s'utilitzessin les obres de justícia amb finalitat partidista".

Mercè Dalmau: "No es poden fer actuacions ni inaguracions en plena campanya electoral. Considerem que és un acte electoralista"

La regidora local de CiU -Mercè Dalmau- també va referir-se a la visita d'obres que avui mateix es farà al passeig de Ponent i va explicar que, "nosaltres no hi assistirem a aquesta visita d'obres, no perquè no ens interessi saber com està anant l'evolució de les obres, sinó perquè considerem que és un acte electoralista. No es poden fer actuacions d'aquest tipus ni inauguracions en plena campanya electoral, i evidentment o hem d'optar per assistir-hi amb una pancarta o optar per no assistir-hi".

Comenta aquest article