Informació general

Se suspenen les llicències d’obres a diferents zones del municipi en motiu de la revisió del Pla General

Per Lluís Rovira i BarenysEl ple del passat 19 de desembre va aprovar, amb els vots favorables de tots els grups polítics amb representació municipal, la suspensió potestativa de tramitacions i de llicències a diferents zones de la població en motiu de l’inici dels treballs de revisió del Pla General. En total hi ha cinc àmbits que queden afectats per aquesta suspensió. Un d’ells és l’entorn de la riera de Riudoms i el vial del Cavet; un altre són diferents terrenys distribuïts a prop de l’actual traçat de la via fèrria i de l’N-340; un tercer àmbit és la zona compresa entre la carretera de Montbrió, el torrent d’en Gener, l’N-340 i el polígon de Belianes; un quart àmbit engloba tant els terrenys del sector 11, limítrof amb el terme municipal de Vinyols, com uns altres que limiten amb el terme municipal de Salou. Finalment, el cinquè dels àmbits fa referència als terrenys del Parc Samà i Mas d’en Blai com a terrenys dispersos en sòl no urbanitzable sense continuïtat amb el nucli urbà.

Tres anys de suspensió de llicències

La suspensió potestativa suposa un any de suspensió. Durant aquest any s’estudiaran els diferents àmbits i es pot ampliar la suspensió dos anys més aplicant el que s’anomena “suspensió preceptiva”. Segons el regidor d’Urbanisme, Joan Recasens, “a alguns sectors potser els aixecarem la suspensió més aviat, però d’altres s’hauran d’esperar els tres anys, just abans que es faci l’aprovació inicial de la revisió del Pla General”. El regidor també va deixar clar que l’Ajuntament té la potestat d’aixecar la suspensió de llicències d’un sector determinat en el moment que vulgui.

Suspensió de llicències als terrenys del Parc Samà

Amb la suspensió de llicències als terrenys on Med Group vol fer la seva inversió l’Ajuntament ha mogut una nova fitxa en aquest joc d’estratègia en què s’ha convertit el pols entre l’empresa promotora i l’Ajuntament. Segons el regidor d’Urbanisme, la suspensió d’aquesta zona pot arribar perfectament als tres anys.

§ Desenvolupament sostenible de Cambrils§

Actualment Cambrils té esgotat el 50% del sòl programat i no programat del municipi. A més, les noves infraestructures viàries que han de passar pel municipi s’han de tenir en compte. És per això que, segons el regidor d’Urbanisme, es fa imprescindible fer la revisió del Pla General, “volem fer un desenvolupament sostenible del municipi i ho fem en concordància amb l’Agenda 21. Això s’ha de coordinar i s’ha de fer amb la participació ciutadana”. Segons Joan Recasens, amb la revisió es permetrà un creixement que permetria que Cambrils arribés als 40.000 o 45.000 habitants.

Comenta aquest article