Cultura

Festival de Curtmetratges amb aires de canvi

Per Ignasi Martí

Xavi Puebla, director del curt guanyador “Viernes”

Entre els dies 26 i 28 de febrer va tenir lloc el Festival de Curtmetratges de Cambrils, que enguany ha arribat a la seva sisena edició. El dia 20 al Centre Cultural va tindre lloc l’activitat que va obrir el Festival, la inauguració de l’exposició “Els Joglars, francament”, on s’explica el procés de creació de la pel·lícula que aquesta companyia de teatre va fer sobre els últims anys de la vida de Franco. Altres novetats d’enguany van ser la projecció del polèmic documental de Julio Médem La pelota vasca, que va comptar amb un nombrós públic els dos dies que es va passar al Cinema Municipal Rambla. Posteriorment a aquestes dues sessions, el dijous 26 va tocar el torn a la primera sessió de curtmetratges a concurs. La segona sessió, la de divendres, va comptar amb l’afegit de la projecció del film Una de zombis, una casposa comèdia dramàtica produïda pel mateix Santiago Segura. Es dóna el cas que aquesta pel·lícula està dirigida per Miguel Ángel Lamata, guanyador del festival de l’any passat, motiu pel qual no va desaprofitar l’ocasió de poder estar present a la sala. El dissabte va ser el destinat a una sessió de tarda dedicada al director Julio Médem i a la nit, després de la tercera sessió de curts, es va procedir a l’entrega de premis. El curt guardonat pel jurat va ser Viernes de Xavi Puebla, una història que narra la monotonia d’un jove venedor de televisors.

Festival de Curtmetratges de Reus

Com acostuma a ser habitual, el certamen de Cambrils va precedir el Festival Europeu de Curtmetratges que té lloc a Reus la setmana següent a la cita cambrilenca. Les projeccions es van fer entre els dies 2 i 6 de març al teatre Bartrina. Igual que l’any passat, l’edició de Reus també va estar dedicada al cinema francès, que va tenir certa preeminència en la selecció de curts del concurs així com en la programció paral·lela com la mostra de cinema d’animació, de tràilers de films francesos o una sessió de dj.

Per part de la Petita Organització Cinematogràfica de Cambrils (POCC) organitzadora del Festival, Jordi Domingo valora positivament la major implicació que ha mostrat l’Ajuntament tant a nivell organitzatiu com pressupostari. Pel que fa a l’edició de Reus, celebren la important afluència de públic que ha suposat ampliar a tres dies les sessions de curts, tot i que lamenten els resultats de les sessions de tarda. Jordi Domingo també es felicita per com ha anat el concurs de microfilms en què els participants presentaven curts d’un minut de durada amb el tema central d’un CD. Sembla ser que tenen previst projectar els curts guanyadors en un festival d’estiu que es faria a Cambrils.

Comenta aquest article