Esports

Cambrils acull la final del Campionat de Catalunya Universitari de Futbol 7 femení

Per Anna Fargas

Partit de semifinal entre l'equip de la Universitat Autònoma de Barcelona i el de la Universitat de Barcelona

La final del Campionat de Catalunya Universitari de Futbol 7 femení es va disputar ahir al matí a l'Estadi Municipal de Futbol de Cambrils. Cada any l'Esport Català Universitari organitza el Campionat de Catalunya Universitari on s'hi inclouen diversos esports, i on es pot competir en dues modalitats, els esports d'equip, com és el cas del Futbol 7 i els individuals. En aquest Campionat s'hi inclouen tot tipus d'esports com hoquei, waterpolo, futbol 7, futbol sala, bàsquet o voleibol entre els esports d'equip i BTT, orientació, escacs, natació o volei platja per parelles pel que fa als esports individuals. Durant aquestes setmanes s'estan disputant els esports d'equip que ja es troben en les fases finals.

Cal destacar que els guanyadors de cada esport del Campionat de Catalunya Universitari es classificaran per poder competir en el Campionat d'Espanya Universitari.

L'Estadi Municipal de Futbol de Cambrils escenari de la final de Futbol 7 femení

Ahir al matí es va jugar a Cambrils la segona fase i la final del Campionat de Futbol 7 femení. Tal i com va explicar Xavier Martínez, administratiu de la Unitat de l'Esport del Centre d'Atenció a l'Estudiant de la Universitat Rovira i Virgili, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "la primera fase es va fer a la Universitat Autònoma de Barcelona i ara és la Universitat Rovira i Virgili l'encarregada d'acollir la segona fase i la final del Campionat de Futbol 7".

Pel que fa a l'elecció de l'Estadi Municipal de Futbol de Cambrils per dur a terme aquesta final, Xavier Martínez va explicar que "hi ha bona relació amb la Rovira i Virgili i les instal·lacions són les adequades, necessitàvem un camp de gespa artificial, i a més a més els vestidors i les instal·lacions estan bé i hem pensat que era adient".
A més Martínez va comentar que "hi ha molta relació entre Cambrils i la Unitat d'Esports de la Universitat Rovira i Virgili, i l'any passat ja es van celebrar les fases finals d'esports d'equip d'hoquei i futbol sala masculí i femení, al Palau Municipal d'Esports de Cambrils".

Les universitats que es van classificar per competir en aquesta segona fase, van ser la Universitat de Vic (UVIC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Ramon Llull (URL) i la Universitat de Barcelona (UB).

La Universitat Ramon Llull vencedora del Campionat

La segona fase es va iniciar a les 10 del matí amb els partits entre la UVIC i la UPC i entre la UAB i la UPF. Els equips perdedors d'aquests partits van tornar a jugar per disputar-se el 5è i 6è lloc de la classificació. Els partits de la semifinal es van iniciar a les 12, i hi van competir els dos equips vencedors de la primera fase, jugada a la Universitat Autònoma de Barcelona, i els vencedors de la segona fase, així els partits van ser entre la URL i la UPC i entre la UB i la UAB.

En el partit de la final que va tenir lloc a les 13 hores, hi van participar la Universitat Ramon Llull i la Universitat de Barcelona, resultant vencedora la URL en un partit interessant fins el final ja que després d'acabar el temps de joc amb un empat de 2 a 2, va ser en els penals on es va decidir l'equip guanyador. La jornada va acabar amb l'acte de lliurament de medalles que va comptar amb la presència de la vicerectora de la Universitat Rovira i Virgili, la doctora Maria Bargalló.

Cal recordar que l'equip guanyador participarà en les fases dels Campionats d'Espanya Universitaris.

Campionat de Volei Platja de Catalunya Universitari a Cambrils

Pel que fa a altres esports del Campionat de Catalunya Universitari, Xavier Martínez va voler recordar que el 30 de març "es celebrarà a Cambrils el Campionat de Volei Platja de Catalunya Universitari, a la platja del Regueral, i en aquesta ocasió la Universitat Rovira i Virgili hi participarà amb diverses parelles". A més Martínez va comentar que "per a més informació sobre els Campionats i els esports amb els que hi participa la URV es pot consultar la web www.urv.cat/esports".

Comenta aquest article