Cultura

La Biblioteca Municipal ofereix un nou servei anomenat "Diaris del món" per accedir a les versions de 200 diaris d'arreu del món

Per Redacció

Imatge de la primera planta de la Biblioteca Municipal

La Biblioteca Municipal de Cambrils ofereix a partir d'aquest mes de febrer un nou servei, anomenat "Diaris del món", dins d'un projecte de la xarxa de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, en el què hi participen 50 biblioteques catalanes d'arreu del territori.

Amb aquest servei, i gràcies a la tecnologia via satèl·lit es pot accedir a les versions del dia d'uns 200 diaris de 60 països diferents, en 20 llengües diferents. El servei permet obtenir amb immediatesa una còpia exacta de l'edició en paper dels diaris que es publiquen arreu del món, donant un gran valor d'actualitat, més enllà de les edicions digitals dels propis diaris, que normalment són resums de l'edició en paper. 
Es tracta doncs, d'un servei de gran utilitat adreçat a un públic molt divers, com les persones nouvingudes i els turistes que podran seguir l'actualitat del seu país o els estudiants d'idiomes que podran practicar la llengua que estudien. Cada dia, les biblioteques podran imprimir a tamany real alguns diaris perquè es puguin llegir.

Es podran disposar de diaris com el Washington Post, Le Monde, La Stampa, Frankfurter AllgemeineZeitung o d'altres títols com el Clarín (Argentina), Tianjing Ribao (Xina), El Colombiano (Colòmbia), El Universo (Equador), Manila Times (Filipines), De Telegraaf  (Holanda), Prajavani (Índia), Jamaica Gleaner (Jamaica), Bussiness Recorder (Pakistan), República (Perú), Gazeta Prawna (Polònia), El Comercio (Perú). El projecte a la Biblioteca Municipal s'iniciarà amb la impressió del diari argentí Clarín.

Comenta aquest article