Informació general

El municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant s'incorporarà a l'Estació Nàutica Salou - Cambrils - Mont-roig/Miami Platja

Per Anna Fargas

Joan Albert Campos, Maite Boquera, Josep Castellnou i Manel Basquens en un moment de la roda de premsa d'ahir al matí

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant estan ultimant els darrers passos per tal de formar part de l'Estació Nàutica Salou - Cambrils - Mont-roig/Miami Platja. Ahir al matí es va presentar aquesta futura incorporació a l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant amb la presència de Josep Castellnou –alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant–, Maite Boquera –regidora de Turisme de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant–, J. Manel Basquens –president de l'Estació Nàutica– i Joan Albert Campos –president de la Asociación Española de Estaciones Náuticas–.

Aportacions a l'Estació Nàutica

Josep Castellnou va explicar que "el que aporten Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant a l'Estació Nàutica són 4 platges, 3 amb bandera blava i una naturista, a més d'un port nàutic de qualitat i activitats organitzades a l'interior del territori". Fent referència al turisme d'interior, Manel Basquens va comentar que "la incorporació de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant suposarà una potenciació del turisme d'interior dintre de les activitats de l'Estació Nàutica, amb esports com l'escalada, el senderisme, amb cases rurals, pitch & putt i les estades esportives".

Per la seva banda Maite Boquera va comentar que el fet de formar part de l'Estació Nàutica "ens dóna més qualitat, ja tenim el turisme de sol i platja i ara volem tenir aquest ampli ventall d'activitats aquàtiques que, cada cop més, demana la gent; perquè d'aquesta manera el turista que ve a l'estiu també ens podrà visitar tot l'any".  Boquera va explicar que per tal d'aconseguir un turisme potent, variat i de qualitat al territori "tenim clar que hem de treballar tots en conjunt tant les administracions públiques i el sector privat".

Auditoria de qualitat per les empreses que es vulguin integrar

La incorporació de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant a l'Estació Nàutica, ja ha estat aprovada per la Asociación Española de Estaciones Náuticas, tal i com va explicar Manel Basquens "l'adhesió es farà efectiva una vegada les empreses turístiques del municipi que vulguin integrar-se superin l'auditoria de qualitat". Les empreses que poden associar-se a l'Estació Nàutica són empreses d'activitats nàutiques de tot tipus, empreses que realitzin activitats complementàries als esports nàutics (senderisme, BTT, hípica...), empreses d'allotjament, restauració i empreses de serveis.  Per aquesta raó, la regidora de Turisme de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, va fer una crida a les "empreses del sector privat per tal que creguin en aquest projecte i en formin part, perquè elles saben com atraure el turisme amb la seva tasca de qualitat". 

Joan Albert Campos va explicar que "l'auditoria de qualitat que han de superar les empreses que s'incorporen a l'Estació Nàutica, garanteix que les activitats que ofereixen al públic es porten a la pràctica segons els estàndards de màxima qualitat del sector", i va afegir que "coneixent els empresaris de Vandellòs i l'Hospitalet no serà cap problema que les seves empresses passin una auditoria".

Campos també va concretar que l'assemblea on es confirmarà aquesta nova adhesió es realitzarà durant el Saló Internacional de Turisme de Catalunya al més d'abril.

Canvi del nom comercial de la marca Estació Nàutica Salou - Cambrils - Mont-roig/Miami Platja

Pel que fa al futur nom de l'Estació Nàutica, Joan Albert Campos va comentar que "el nom de Salou-Cambrils-Mont-roig/Miami platja-Vandellòs/Hospitalet de l'Infant comercialment no funciona i farem els passos per tal que el nom de l'Estació Nàutica sigui el de Costa Daurada". De moment ja s'ha aconseguit l'autorització del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona que és el propietari de la marca Costa Daurada. Tot i això, Campos va especificar que "el canvi de nom només serà a efectes comercials, a efectes interns i oficials es continuarà dient igual".

Comenta aquest article