Cultura

Toni Albà enceta el Cicle de Monòlegs de la discoteca Black

Per Anna Fargas

Toni Albà en un moment de la seva actuació la nit de divendres a la discoteca Black

Toni Albà va ser l'encarregat d'iniciar el Cicle de Monòlegs que tindran lloc durant alguns divendres dels propers mesos a la discoteca Black. Amb totes les entrades venudes i un centenar de persones veient l'espectacle, el passat divendres a la nit, Toni Albà va realitzar un monòleg que segons ell mateix va explicar, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, va ser "gens habitual". Albà va comentar que "normalment en els monòlegs es fa humor de les coses més quotidianes, però jo estic més acostumat a per humor de la política, i en aquesta ocasió vull mostrar que també es pot fer un altre tipus de monòlegs".

L'espectacle, que va consistir en dues parts ben diferenciades, es va iniciar amb un discurs més teatral, on Albà interpretava un personatge que estava intentant organitzar una obra de teatre i va ser en la segona part, on va mostrar el personatge del Rei que, tot i no anar caracteritzat, feia aparèixer enmig de la història que anava explicant. La resposta del públic va ser molt positiva i Toni Albà va demostrar que amb la seva forma original de realitzar un monòleg també és possible fer passar una bona estona al públic.

Combinant teatre i televisió

Aquest mateix cap de setmana, Toni Albà també va estrenar l'obra "Mira sempre la part bona de la vida" al Teatre Bartrina de Reus, obra del Teatre Estable del Baix Camp (Tebac) i que ha codirigit amb Miquel Àngel Fernàndez. A més Toni Albà va explicar que "durant tot l'any estic de gira fent teatre i monòlegs però el que més es veu és el que faig a la tele, per tant combino les gravacions de televisió amb la direcció i interpretació en el teatre".

El Rei i el Papa, els seus personatges més polèmics

Fent referència als personatges que interpreta, Toni Albà va comentar que el Rei i el Papa "són els que reben més queixes". Albà va comentar que en el cas del personatge del Rei, "els espectadors han trucat queixant-se a la Casa Reial i des d'allí s'han fet arribar les queixes al programa de Polònia, però mai hem tingut cap problema greu". Tot i això, Toni Albà va voler afegir que "la llibertat d'expressió és un dret fonamental, penso que el que es va fer amb la portada de la revista El Jueves va ser un atac a aquesta llibertat d'expressió, per tant si alguna vegada hem cridessin l'atenció per algun paper que estigui representant, jo continuaria representant-lo, a més anar a la presó és la millor publicitat que et poden fer".

Amb 18 anys ja havia actuat al teatre del col·legi La Salle de Cambrils

Pel que fa a la seva relació amb Cambrils, Toni Albà va comentar que "quan tenia 18 ja vaig actuar en un petit teatre que es trobava dintre d'una escola, per tant en els meus 28 anys de carrera he vingut diverses vegades a actuar a Cambrils, també recordo haver actuat en un casal que està al costat de l'Església del port". Albà també va afegir que la relació amb el públic de Cambrils sempre ha estat molt positiva, "la gent de Cambrils ja em coneix una mica i sempre ha vingut als meus espectacles a riure i a passar-so bé".

L'última vegada que Toni Albà va venir a Cambrils va actuar al Palau Municipal d'Esports de Cambrils i fent referència a aquest recinte Albà va comentar que "Cambrils, a l'igual que d'altres municipis amb les mateixes característiques,  hauria de tenir un lloc per fer teatre que estigui ben condicionat, crec que la Generalitat hauria d'ajudar a aquests municipis per tal que poguessin disposar d'un auditori per dur a terme aquestes manifestacions artístiques, a més es pot començar per crear un espai amb les necessitats bàsiques, per tant no fa falta una gran inversió per poder disposar d'un auditori funcional".

Comenta aquest article