Societat

La regidoria d'Educació i els centres escolars acorden la supressió del Carnaval infantil al Palau Municipal d'Esports

Per Anna Fargas, Berta Ruiz

Ahir al matí l'Espai del Menut "Saltirons" van fer la seva rua pels carrers del Barri Antic

Ahir al matí una bona colla d'infants, entre els 0 i els 3 anys, acompanyats de les seves mares de l'Espai del Menut "Saltirons" van celebrar un any més el carnestoltes. Les mares i els nens, enguany disfressats tots de granotes, van fer una rua pels carrers del Barri Antic: pel carrer de Sant Plàcid, la plaça d'Espanya i passeig d'Albert. Al seu pas per davant de les oficines del departament de la Regidoria de Polítiques Socials i Salut, al carrer de Sant Plàcid, la rua va fer una parada per recollir caramels i confeti. La rua va finalitzar a la plaça del Setge on es fer la tradicional foto de família. L'Espai del Menut "Saltirons" celebrat aquesta activitat des de l'any 2001, tot i que enguany hi ha hagut moltes més participació per parts dels pares i les mares del més petits, i també per primera vegada tots han portat la mateixa disfressa.

Sense carnaval al Palau d'Esports

Aquest d'ahir doncs, va ser un dels primers actes que van encetar la festa de Carnaval pels més petits. Enguany però, no hi haurà festa al Palau Municipal, després d'uns quants anys en els que tots els centres escolars feien una cercavila pel municipi fins arribar al pavelló on podien gaudir d'una festa d'animació. recordem que, anteriorment, la trobada dels centres escolars es feia al passeig de l'Avinguda Josep Vidal i Barraquer.

El regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital els perquès d'aquesta decisió consensuada entre tota la comunitat educativa del municipi. Segons ha explicat Matas, en els darrers anys, l'increment de població escolar ha estat molt gran –amb la posada en marxa de noves llars d'infants i centres de primària– i per tant, aquest increment de l'alumnat feia força difícil gestionar tota l'activitat conjunta. De fet, en els darrers anys, la festa que s'organitzava al Palau Municipal d'Esports ja es repartia durant dos dies, per tal d'assumir a tot el volum de nens i nenes que hi participaven. Enguany, però aquesta qüestió s'ha complicat amb aquest creixement del volum d'alumnat.

Cadascú la seva festa

Des de la regidoria d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació es va fer una reunió amb els directors de totes les escoles i es va decidir no fer la festa conjunta tal i com s'havia fet en els darrers anys. No obstant, amb els diners que l'Ajuntament de Cambrils destinava a aquesta activitat, s'han repartit entre totes les escoles participants, per tal que siguin els mateixos centres els qui organitzin la seva festa de Carnaval. Per tant, cada centre ha rebut una subvenció per organitzar la seva pròpia festa i contractar algun grup de música o animació infantil.
D'altra banda, alguns centres com la Llar d'Infants Maria Dolors Medina i el CEIP Joan Ardèvol organitzaran una activitat conjunta per tal de fer més festa. També s'ha vehiculat a través de la Policia Local, l'organització d'una petita cercavila pels carrers al voltant de l'escola. Els altres centes escolars també organitzaran les seves activitats a les seves instal·lacions.

De cara a l'any vinent, Salvador Matas va explicar que s'haurà de seguir parlant amb els directors de cada centre per decidir què es fa. Una possibilitat seria organitzar una festa pels alumnes més petits, de 0 a 3 anys, ja que són centres amb menor volum d'alumnes. Tot i això, encara s'haurà de concretar.

Comenta aquest article