Informació general

Es presenta a Fitur el tercer Congrés de la Gastronomia Mediterrània de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de l'estand conjunt de Cambrils, Salou, Vila-seca i Reus a Fitur

La ja tradicional presència cambrilenca a Fitur ha servit, enguany, per a presentar el tercer Congrés de la Gastronomia Mediterrània de Cambrils que se celebrarà la tardor d'enguany. L'acte de presentació va tenir lloc a l'estand de Catalunya i va comptar amb la participació de l'alcalde, Robert Benaiges; de la regidora de Turisme, Anna López; del regidor de Promoció de Ciutat, Oliver Klein; de la regidora d'Hisenda, Anna Pelaez; del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i d'un dels organitzadors del proper Congrés, Pep Palau.

Precisament va ser Pep Palau qui va explicar que el Congrés cambrilenc en aquesta tercera edició té com a objectiu fer un salt qualitatiu respecte a les dues edicions anteriors, "Cambrils vol posicionar-se de manera clara en l'àmbit mediterrani com a capital gastronòmica i és per això que nosaltres hi esmerçarem tots els esforços". Palau va explicar que el Congrés apostarà per l'especialització i això passa "perquè el Congrés adquireixi un caràcter molt professional tant des de l'àmbit de l'organització com des de l'àmbit del públic". Pep Palau també va dir que el Congrés giraria al voltant d'una temàtica concreta però que a hores d'ara encara no està determinada.

Promoció conjunta

Fitur també va ser el marc per a mostrar la imatge multimarca dels quatre municipis veïns que fan promoció conjunta. Així doncs, Cambrils, Salou, Vila-seca i Reus comparteixen, per tercer any consecutiu, un estand a la Fira Internacional de Turisme de Madrid. L'estand, de poc més de 110 m2, té una distribució allargada i disposa d'un espai de mostrador i d'una zona de bar on els professionals del sector turístic poden fer els seus contactes a Madrid.

Els quatre municipis també van escenificar el seu lligam promocional en una presentació que es va fer ahir al matí a l'àrea de Catalunya i en la que hi van intervenir l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges; l'alcalde de Salou, Antoni Banyeres; l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet i la regidora de Turisme de Reus, Teresa Pallarès.

Punt de trobada

Fitur es considera una de les fires de turisme més importants d'Europa. Precisament, la regidora de Turisme, Anna López, destacava aquest certamen com un punt de trobada ineludible per als professionals del sector, "a banda, amb l'arribada de l'AVE al Camp de Tarragona els madrilenys es troben més a prop de la nostra zona".

L'alcalde, per la seva banda, destacava l'atractiu turístic que ofereixen les quatre poblacions veïnes i, a més, destacava altres coses de l'entorn "que són aprofitables i que hem de tenir la capacitat de vendre per fer el nostre producte molt més atractiu, com són la ruta del Cister, el delta de l'Ebre, les muntanyes de Prades, el Montsant i el Priorat, la Tarragona romana, ... en definitiva, tenim un entorn privilegiat".

L'any passat Cambrils va rebre a Fitur la certificació en Turisme Familiar que, segons valorava l'alcalde, "ha estat molt important. Ara, estem darrera de la certificació en turisme esportiu ja que tenim unes instal·lacions esportives molt interessants a oferir i un clima molt propici per a la pràctica de l'esport a l'aire lliure".

Comenta aquest article