Informació general

El ple aprova la composició de la comissió d'estudi per a la creació de la Societat Municipal de Ràdio i Televisió

Per Berta Ruiz



Salvador Matas, Robert Benaiges i Anna Peláez durant la roda de premsa d'ahir
El ple ordinari celebrat ahir al vespre també va aprovar amb els vots a favor de tots els grups polítics, excepte del Partit Popular, la composició de la comissió d'estudi per a la creació de la Societat Municipal de Ràdio i Televisió de Cambrils.

En la roda de premsa prèvia al ple, Robert Benaiges va explicar que aquest punt es va retirar de l'ordre del dia de fa un parell de plens, "per tal de fer-ne un millor estudi i veure si la posada en marxa de la Televisió Digital Terrestre es feia en els propers mesos, tot i que creiem que això s'allargarà bastant més en el temps. Per tal de crear un organisme de gestió conjunta de ràdio i televisió i per tal d'agilitzar tots els processos relacionats amb aquest tipus d'activitat, creiem convenient la creació d'aquesta societat, que té un procés administratiu que s'ha de complir de manera reglamentària. Primer és la creació d'aquesta comissió d'estudi que està formada per tècnics, per polítics i per usuaris. Aquests usuaris seran els representants escollits de les entitats i associacions veïnals, que nomenaran a dues persones per formar part d'aquesta comissió".

Aquesta comissió es reunirà dues o tres vegades a l'any i serà l'encarregada de fer una proposta d'estatuts, memòria i documents previs per a la constitució definitiva d'aquesta societat. Posteriorment es preveu la creació d'un consell que assessori i orienti l'activitat des del punt de vista periodístic. Segons va explicar Benaiges, "ens agradaria que aquest consell estigués format per professionals, mitjans i entitats que formen part del món del periodisme i de la comunicació de Cambrils, però també de l'entorn. Unes persones que facin aquesta feina d'orientació i assessorament de la programació i de les activitats que han de fer-se a través dels mitjans de ràdio i televisió. Per a que després en el futur, quan la TDT es posi en marxa, que tinguem aquesta estructura preparada per ser capdavanters i liderar la nova TDT". Un cop estigui elaborada tota la documentació ja es farà l'aprovació definitiva i la posada en marxa de la societat. Aquesta Societat Municipal tindrà un consell administratiu amb representants de cadascun dels grups polítics, un consell general que serà el ple de l'Ajuntament i aquest consell assessor.

Des de la PLIC, es va voler donar suport a la posada en marxa d'aquesta comissió d'estudi. Mar Roca va explicar que "és necessària la creació d'aquesta societat, ja que Cambrils va fer una inversió molt important per a la posada en marxa de la televisió, i va ser una inversió ben feta per ser l'eix central de la posada en marxa de la TDT del Camp". Segons va manifestar Mar Roca, "ens agrada la forma d'aquesta societat civil, i que siguin els veïns els qui estiguin en aquesta comissió".

Per la seva part, Mercè Dalmau també va voler donar el seu suport, "ja que hi ha hagut converses i s'ha arribat a un consens sobre el tema. Ara estem a l'espera de quins seran els resultats d'aquesta comissió d'estudi". El portaveu del PP –Iñaki Carnero– va votar en contra, ja que va manifestar que "és una despesa excessiva i innecessària".

Comenta aquest article