Informació general

Fernando Serra guanya el primer premi del XXI Concurs de Cultivadors de Calçots de Valls

Per Anna Fargas

Fernando Serra descarregant calçots ahir a la tarda a la Cooperativa Agrícola de Cambrils

Fernando Serra ha estat el guanyador del XXI Concurs de Cultivadors de Calçots que es va dur a terme durant la Gran Festa del Calçot de Valls el passat cap de setmana. Tot i que resideix a Vila-seca, Serra és un dels productors de calçots de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital va comentar que, se sent satisfet del premi ja que "que jo hagi guanyat és una cosa bona per la Cooperativa i per tots nosaltres, perquè és una manera de donar més nom a la Cooperativa de Cambrils".

En el certamen el jurat va valorar la llargada del blanc del calçot, que tinguessin bona fulla, bona presentació i que fossin rectes i uniformes. Fernando Serra va explicar que en el concurs s'han de presentar 2 manats de 25 calçots i un de 50 i "jo vaig guanyar en els tres manats presentats, perquè a part de les característiques que mira el jurat, també es valora que tinguin qualitat, així que potser n'hi havia algun de més bonic o més llarg, però el nostre era més consistent, segons els experts, i per això vam guanyar". El premi pel guanyador va consistir en un lot de productes de cafès Brasilia, un trofeu i un cap de setmana en una masia rural per a dues persones.

Serra va comentar que "ja m'havia presentat una vegada fa anys, però no vaig guanyar res perquè va ser a corre-cuita i no tenia calçots que estiguessin bé per presentar-me tal com cal al concurs". Però en aquesta ocasió va ser la Cooperativa Agrícola de Cambrils la que va animar a Fernando Serra a presentar-se i tal i com explica el mateix Serra "em vaig animar, a més aquest any els calçots eren bonics i vam poder guanyar; em van animar des de la cooperativa i a més la meva dona, que és de Cambrils, també em va dir que m'hi presentés". Pel que fa al concurs de l'any vinent, Fernando Serra va comentar que és possible que s'hi torni a presentar.

Serra va comentar que presentant-se al concurs també buscava afavorir la Cooperativa de Cambrils, "ja que m'ho van dir ells i per empènyer una mica a veure si el preu aguanta". Fent referència al preu del calçot, Fernando Serra va explicar que "aquest any hi ha molta qualitat en els calçots, estan molt bé, el que passa és que n'hi deu haver molt i el preu no és com a nosaltres ens agradaria, ara a la Cooperativa està a 6 cèntims el calçot i al Mercat del Camp a 8 o 9 cèntims, és una llàstima perquè és un producte que costa molt de fer, s'ha de triar molt, s'ha de treballar molt, i si baixa més de preu ja no ens val la pena".

Comenta aquest article