Informació general

Carme Cros és presentada com a candidata del Partit Popular al Senat a les properes eleccions generals

Per Berta Ruiz



Carme Cros i Francesc Ricomà, ahir, a la seu del PP de Cambrils
El cap de llista del PPC per Tarragona al Congrés a les properes eleccions generals –Francesc Ricomà– va presentar ahir a la tarda en roda de premsa a la candidata del Senat per la demarcació de Tarragona, la cambrilenca Carme Cros.

Francesc Ricomà va iniciar l'acte de presentació valorant molt positivament la inclusió de Carme Cros a la candidatura que el Partit Popular presentarà a les properes eleccions generals del mes de març. Per Ricomà, "Cambrils té un pes importantíssim dins de la demarcació. És una zona amb moltíssima potencialitat i per tant, és un municipi que no es veu exclòs dels problemes genèrics que des del PP interpretem  que ja comencen a pesar força en el conjunt de l'Estat, al marge de la problemàtica específica que té aquesta població". Segons va valorar Francesc Ricomà, "Cambrils va molt lligada a l'estabilitat, a la tranquil·litat, a la situació de bonança econòmica. És un municipi que té una dependència important del tercer sector i on la construcció té un pes important". Per totes aquestes qüestions, el cap de llista del PPC per Tarragona al Congrés va explicar que "hem volgut que Cambrils tingui un pes molt important en la candidatura, que Cambrils tingui una cara visible i qui millor per representar això, que la Carme Cros com a regidora de l'Ajuntament de Cambrils. La Carme té un clar compromís amb el territori, un clar compromís amb la vila de Cambrils i és coneixedora de tots els problemes que té el municipi en el seu conjunt i també en el seu territori".
Segons Francesc Ricomà, el comitè electoral provincial del Partit Popular "ha volgut prioritzar Cambrils i donar-li un pes important". Per tant, Carme Cros ha estat l'escollida per formar part de la candidatura del PP al Senat, que en aquest cas, i per ordre alfabètic la situen com a cap de llista per la demarcació de Tarragona.

Francesc Ricoma: "Les xifres constaten que ja tenim la crisi damunt nostre"

El candidat del PPC també va fer una valoració de la situació actual. Segons va valorar, "des del Partit Popular estem realment preocupats pel que ja és una evidència a Espanya. Estem preocupats perquè després de tres anys en els que el país ha anat funcionant en aquells aspectes principals com l'economia o l'ocupació –gràcies a la inèrcia de la injecció feta en el seu moment durant els 8 anys de govern del PP–, des de fa un any, veiem que això no és així, que les xifres constaten que ja tenim la crisi damunt nostre. Estem preocupats per l'economia familiar i les infraestructures". Segons va comentar Ricomà, "estem convençuts de poder assolir els nivells de vots que vam tenir l'any 2000, nivells que a Cambrils no es van allunyar del 30%. Un potencial molt important que volem recuperar i aconseguir el nostre ambiciós objectiu de tenir dos diputats per la demarcació de Tarragona".

Per la seva part Carme Cros va voler agrair al comitè electoral provincial, "que hagi pensat en mi per representar al territori de Tarragona. Per mi és un honor i una responsabilitat, perquè creiem que hem de lluitar i defensar els interessos de la nostra gent de la demarcació, si tinc la sort que la gent m'atorgui aquesta confiança". De fet, segons va valorar Carme Cros, "des del partit s'ha fet molta feina, tant al Congrés com al Senat, i creiem que això es reflectirà en uns bons resultats".

Carme Cros: "Des del PSOE l'únic que s'ha fet és intentar crispar la societat"

Carme Cros va valorar alguns aspectes d'aquesta darrera legislatura. Per la candidata popular,"des del PSOE l'únic que s'ha fet és intentar crispar a la societat. Sempre s'ha atacat que qui crispa a la societat és el PP, però a vegades hem de veure que qui crispa a la societat és el PSOE. El PSOE sempre diu que té talante, que té bones intencions, que sempre està obert a parlar amb l'oposició, i després això es queda en no res, perquè l'únic que fa és desprestigiar".

Carme Cros també va detallar alguns dels objectius que es tenen des del seu partit. A nivell de la tasca que volen dur a terme en el Senat, Carme Cros va avançar que des del PP es vol fer una modificació d'aquesta cambra "per reforçar alguns aspectes sobre de la seva representació territorial". També va explicar que "s'ha de fer una revisió del finançament de les corporacions locals; s'han de reforçar les infraestructures a Tarragona, sobretot la xarxa de rodalies; també apostem per fer un anàlisi sobre la problemàtica de la inseguretat ciutadana i analitzar l'impacte que tindrà el desplegament dels Mossos d'Esquadra en el nostre territori". D'altra banda, Carme Cros també va apuntar sobre el problema de la immigració, que "passa per endurir més dràstricament les condicions d'entrada al país i també el tema de l'augment de la delinqüència, que també passa per una reforma del Codi Penal, endurint més les lleis i sobretot donant més recursos als estaments jurídics".

"S'ha de tenir en compte la llibertat dels pares per a que també se'ls ofereixi un ensenyament de qualitat en castellà"

Un altre dels temes més importants que va subratllar Carme Cros és el tema de l'educació. Segons Cros, "aquí a Catalunya molts pares s'estaven trobant amb que no se'ls hi pot donar l'educació en els dos idiomes oficials, el català i el castellà. Des del PP sempre hem apostat per la importància del català perquè estem a Catalunya, però sí s'ha tenir en compte la llibertat pels pares per a que també se'ls ofereixi un ensenyament de qualitat en castellà". Des del PP també es vol retirar l'assignatura d'Educació per a la ciutadania, ja que segons va afirmar Carme Cros, "adoctrina a la gent jove".

Finalment, Cros també va explicar que des del Partit Popular també es vol eliminar el cànon digital, "perquè sembla que amb aquest cànon tots som delinqüents i deixa molt mala imatge de la ciutadania espanyola", i també es vol promoure un profund estudi sobre el sistema sanitari.

Comenta aquest article