Societat

Alumnes de tercer d'ESO de l'IES Ramon Berenguer IV guanyen el concurs Picalletres de Canal Reus TV

Per Berta Ruiz

Els alumnes que van concursar al Picalletres, junt amb Rosa Mezquida –a l'esquerra de la imatge– i la directora del centre –Neus Bosquet– a la dreta

Els alumnes de la classe de tercer A d'ESO de l'IES Ramon Berenguer IV de Cambrils van participar aquesta setmana –el dimarts i dimecres– en el concurs de lletrejar paraules en català Picalletres que emet Canal Reus TV i van endur-se la victòria final davant l'IES Domènech i Muntaner de Reus.

L'IES Ramon Berenguer IV va seleccionar quatre alumnes per participar en el concurs. Aquests van ser David Cabrero, Dani Vidal i Jordi Garcia i Kevin Mao, tot i que aquest, finalment no hi va participar. El passat dimarts 22 de gener, un total de 27 alumnes de la classe de tercer A d'ESO, acompanyats de la seva professora de català –Rosa Mezquida– i la professora Anna Savall van assistir a la gravació de la primera fase del concurs. En aquesta primera fase, l'equip cambrilenc va enfrontar-se i va vèncer a l'IES Josep Tapiró de Reus. Al dia següent, els alumnes van tornar a participar en el concurs i van enfrontar-se en semifinals a l'IES Joan Guinjoan de Riudoms, contra els que també van aconseguir la victòria. Finalment, l'IES Ramon Berenguer IV de Cambrils va enfrontar-se en la final a l'IES Domènech i Montaner de Reus. La final va ser molt disputada, molt renyida i molt difícil, ja que el nivell de dificultat del concurs va anar augmentant progressivament. Tot i això, l'equip de l'institut cambrilenc va endur-se la victòria final.

Ahir a la tarda, i amb motiu d'aquest triomf pel centre, es va organitzar un petit acte de reconeixement a la classe de tercer d'ESO participant i als alumnes guanyadors. En la biblioteca del centre es van reunir els alumnes que van assistir en el concurs i els alumnes de quart d'ESO, juntament amb la professora de català –Rosa Mezquida–, la professora Anna Savall i la directora de l'IES Ramon Berenguer IV –Neus Bosquet–. Aquesta va voler aprofitar l'ocasió per felicitar als alumnes i al professorat per aquest triomf aconseguit i va mostrar-se molt orgullosa de que el centre cambrilenc hagi estat el millor dels 20 instituts participants en el concurs. Per la seva part, la professora de català d'aquests alumnes –Rosa Mezquida– també es va mostrar molt orgullosa d'haver superat aquest repte i va manifestar que des del centre "sempre posem els llibres a l'abast dels alumnes, perquè volem alumnes lectors i el nostre repte es fomentar l'ús per la lectura com a estímul per a l'aprenentatge i respecte per la llengua".

Els concursants guanyadors van rebre un ipod per a cadascú, mentre que el centre rebrà una Enciclopèdia Salvat. L'emissió d'aquests nous programes del Picalletres es començarà a partir del 4 de febrer.

Comenta aquest article