Societat

Carme Ballester rep la Medalla Centenària pels seus 100 anys

Per Anna Fargas

L'homenatjada Carme Ballester, Robert Benaiges, Jordi Tous, el director de la residència i el regidor representant de Valls durant un moment de la celebració d'ahir al matí

Després d'haver celebrat fa pocs dies el 100 aniversari de Fernando Garsot, Cambrils ha tornat a celebrar l'aniversari d'una persona que fa 100 anys, en aquesta ocasió l'homenatjada ha estat Carme Ballester filla de Valls però que des de fa dos anys viu a la Residència Cambrils Suite. L'acte de celebració, que va tenir lloc ahir al migdia a la mateixa residència, va comptar amb la presència de tots els avis i el personal del centre, dels familiars i amics de Carme Ballester, de l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, del director de Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a Tarragona, Jordi Tous i d'un regidor en representació de l'Ajuntament de Valls.

L'homenatjada va rebre diversos rams de flors i obsequis dels tres representants de les institucions. Robert Benaiges li va fer entrega d'una reproducció dels gegants de Cambrils Pere i Camí. Per la seva banda Jordi Tous, va entregar a Carme Ballester la Medalla Centenària; aquesta medalla, feta d'argent i que porta el nom i l'any de naixement de la persona homenatjada, és una iniciativa de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d'Acció Social i Ciutadania. Cal destacar que durant el 2007 es van sol·licitar i entregar 12 Medalles Centenàries al Camp de Tarragona. Finalment en nom de l'Ajuntament de Valls, un dels seus regidors va obsequiar l'homenatjada amb una reproducció del campanar de l'església de Sant Joan de Valls, que amb 74 metres d'alçada és el més alt de Catalunya; a més a més el regidor va llegir unes paraules que l'alcaldessa de Valls, Dolors Batalla, havia escrit per Carme Ballester.

Per cloure l'acte de celebració la coral de la residència va cantar l'aniversari feliç a l'homenatjada.

Saber callar i perdonar

Després d'haver rebut els obsequis, Carme Ballester va manifestar que "no m'hagués pensat mai una cosa així", i quan se li va preguntar quin era el secret per poder viure 100 anys i mantenir-se amb tanta alegria i bon humor, l'homenatjada va comentar que "el secret és saber callar i perdonar".

La neboda de Carme Ballester, Coloma Casellas, va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que "fa dos anys que vam haver de portar la meva tieta a aquesta residència i estem molt contents amb el centre perquè ella diu que s'hi troba molt bé i la veiem sempre feliç". Seguint amb el seu bon humor, Carme Ballester va comentar que "fa dos anys que hi sóc i mai he tingut cap problema amb ningú, m'hi trobo molt bé".

Carme Ballester no ha tingut fills però té 5 nebots, dels quals ahir va poder assistir a l'acte una neboda acompanyada d'amics i cosins. Coloma Casellas, la neboda de l'homenatjada, va explicar que a Valls se la coneix com la "Carme dels Polos" ja que "havia arribat a tenir dos bars i una fàbrica de gelats i més tard es va quedar només amb la fàbrica de gelats, que amb el temps va acabar convertint en una granja", el fet que la granja estigués situada en un carrer molt cèntric del municipi, el carrer de la Cort, va convertir a Carme Ballester en una persona molt coneguda a Valls.

Coloma Casellas va explicar que la seva tieta "sempre ha estat molt treballadora, i ha pogut arribar als cent anys perquè ella és molt feliç, ha tingut un caràcter de no complicar-se la vida per res i crec que d'aquesta manera sí que es pot arribar als 100 anys, vivint plenament, essent molt feliç i sabent afrontar els grans problemes. I espera't als anys que pot arribar!".

Comenta aquest article