Cultura

El Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus 2008 celebrarà enguany 10 anys amb la projecció de més de 100 films

Per Redacció

El Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus 2008 que tindrà lloc a les seus de Cambrils –entre el 27 de febrer i l'1 de març– i a Reus –entre els dies 12 i 15 de març– celebrarà enguany 10 anys i ho farà amb la projecció de més de 100 pel·lícules.

Fa unes setmanes, el Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus 2008 va tancar el període d'inscripció amb un total de 776 curtmetratges que entraran a concurs. Els curtmetratges que s'han rebut procedeixen de nombrosos països com l'Azerbaidjan, Alemanya, Àustria, Bèlgica, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, França, Gran Bretanya, Grècia, Holanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Polònia, Portugal, República Txeca, Romania, Rússia, Suècia, Suïssa, Turquia i Ucraïna.

Finalment, d'entre tots els curtmetratges rebuts, el comitè de selecció del X FEC Cambrils-Reus ha fet públiques les llistes dels curtmetratges seleccionats per competir en aquesta edició d'enguany.
Dins de la competició estatal, els films seleccionats han estat els següents: 18 segundos de Bruno Zacharias Macgregor, Alumbramiento d'Eduardo Chapero-Jackson, Cinco contra uno de Jorge Naranjo, De las relaciones de Jorge Acebo, Decir adiós de Victor Iriarte, Diente por ojo d'Eivind Holmboe, El contrato de Karina Zarfino, El pan nuestro d'Aitor Merino, El último adiós de Carlos López, El viaje de Saíd de Coke Rioboó, Elene quiere de Lino Escalera, Impávido de Carlos Therón, Las horas muertas d'Haritz Zubillaga, Madrid-Moscú de Javier San Román, Mariquita con perro de Vicente Villanueva, Niños que nunca existieron de David Valero, Nitbus de Juanjo Giménez, Paseo d'Arturo Ruiz Serrano, Por dinero negro de Jaime Falero, Segundo aniversario d'Álvaro Brechner, Tadeo Jones y el sótano maldito d'Enrique Gato, Test de Marta Aledo i Natalia Mateo, The party is over de Jaime Fernández i Traumatología de Daniel Sánchez.

19 curtmetratges a competició europea

El festival ha rebut nombrosos curtmetratges que competiran en la secció europea. Han estat seleccionats els següents: 15 minuten Wahrheit de Nico Zingelmann (Alemanya), China, China de Joao Pedro Rodrigues i Joao Rui Guerra (Portugal), Dog days de Geoffrey de Crecy (França), Hors-Jeu de Maïa Martins (Bèlgica), Hundefutter de Till Kleinert (Alemanya), Il diavolo d'Andrea Lodovichetti (Itàlia), Koest de Simone van Dusseldorf (Holanda), La leçon de guitarre de Martin Rit (França), Meme pas mort de Claudine Natkin (França), Na soncni strani alp de Janez Burger (Eslovènia), Ni oui ni non de Delphine Noels (Bèlgica), Plus ou moins de Gianguido Spinelli (França), Prof Nietoshow-EP1 de Nieto (França), Tanghi Argentini de Guido Thys (Bèlgica), The tale of how de The blackheart gang (França), Un bisou pour le monde de Cyril Paris (França), Valuri d'Adrian Sitaru (Romania), Voix de garage de Samuel Tilman (Bèlgica) i Zudusi Sniega de Vladimir Leschiov de Letònia.

Tot plegat, suposarà el visionatge de més de 100 curtmetratges que es projectaran a Cambrils i a Reus, i que també podran ser visionats a través de l'espai "Curts a la carta". El FEC Cambrils-Reus també tindrà un programa d'activitats complementari com la 5a edició del concurs de microfilms, el crèdit universitari de la Universitat Rovira i Virgili "M'agraden els curts", el taller infantil de dibuixos animats i d'altres projeccions especials, com Nice to meet you, que és una de les sessions més emblemàtiques del festival, on tots els directors participants al festival poden conversar i intercanviar opinions amb la premsa i el públic.

Durant l'acte de clausura, que serà presentat per l'actriu Anna Barrachina, es projectaran tots els curtmetratges premiats en aquesta edició. També es projectaran dos dels millors curts nacionals de l'any 2007 com Fiebre amarilla de Guillermo Asensio i You, Fucking idiot de Pau Roca i dos dels millors curts europeus nominats als European Film Awards 2007 com Kwiz de Renaud Callebaut de Bèlgica i Tokio Jim de Jaime Rafn del Regne Unit.

Premis del festival

En l'edició d'enguany s'entregaran un total de 8 premis: el primer premi al millor curtmetratge nacional; el primer premi al millor curtmetratge europeu; el segon premi al millor curtmetratge nacional i el segon premi al millor curtmetratge europeu. També s'entregaran el primer premi del públic al millor curtmetratge nacional i el primer premi del públic al millor curtmetratge europeu; el premi Bigas Luna a la millor història; el primer premi al millor microfilm i el segon premi al millor microfilm.

Comenta aquest article