Informació general

Es liciten les obres de remodelació dels carrers Major, de Sant Plàcid, passeig d'Albert i els seus carrers adjacents

Per Cristina Sierra, Berta Ruiz

Imatge de l'estat actual del carrer Major

En aproximadament un mes es podrien iniciar les obres de remodelació d'alguns dels carrers del Barri Antic que encara resten per arranjar, com el passeig d'Albert, el carrer Major i els seus carrers perpendiculars i els carrers de Sant Plàcid, de Sant Josep i de Foix.

El regidor de Promoció de Ciutat i responsable de la Llei de Barris –Oliver Klein– ha avançat a Revista Cambrils Diari Digital algunes qüestions relacionades amb aquestes obres que s'han d'iniciar de manera immediata. De fet, el passat divendres es va aprovar en junta de govern la licitació de les obres que corresponen a tres empreses: Becsa SA. Hidrocanal i Pamesa. Segons explica Klein, en aquests moments els tècnics municipals i els encarregats de cadascuna d'aquestes empreses estan treballant conjuntament per tal de plantejar les obres, ja que es faran de manera simultània i de forma coordinada. Es treballarà sobre els tres grups de carrers de manera conjunta, però no amb la mateixa intensitat, ja que es donarà prioritat a algunes vies principals com el carrer d'Albert, que serà un dels espais prioritaris que s'hauran d'enllestir el més aviat possible.

D'altra banda, com que les obres afectaran diferents carrers del barri, també caldrà una ordenació de la circulació de vehicles i de vianants. Sobre aquesta qüestió, Oliver Klein explica que ja es compta amb una proposta de la Policia Local per tal d'habilitar recorreguts alternatius i alterar el mínim possible el quefer dels veïns i també dels establiments comercials d'aquesta zona.

Es preveu que les obres tinguin una durada aproximada d'uns quatre mesos i mig. Durant tot aquest temps, l'oficina del Pla de Barris –situada a la plaça d'Espanya– també serà un punt d'informació i de contacte per a que els veïns de la zona puguin conèixer el curs de les obres i puguin adreçar qualsevol qüestió o queixa. També es posarà en funcionament una comissió de seguiment de les obres. Aquesta comissió estarà formada per veïns voluntaris que formen part del consell de barri de l'Associació "El Portal".

Oliver Klein també va demanar que es tingui "una certa comprensió" vers el desenvolupament de les obres, ja que durant uns quatre mesos aproximadament es pot veure alterada l'activitat habitual al barri i també poden sorgir diferents inconvenients. Sobre aquesta qüestió, cal destacar que el mercat ambulant situat al passeig d'Albert s'haurà de reubicar quan s'estigui treballant en aquesta zona. Segons Klein, "ho intentarem solucionar de la millor manera possible i també intentarem córrer al màxim per poder arribar a la Fira de Cambrils amb tot enllestit". Tot i aquesta voluntat, les obres poden patir algun tipus de retard i per tant s'haurien de buscar solucions alternatives per poder compaginar les obres amb l'activitat normal al barri. Per exemple, el mercat medieval es podria instal·lar en aquells carrers que no estiguessin afectats per les obres.

Comenta aquest article