Informació general

Les obres de la rotonda de la carretera de Montbrió obliguen a trasplantar dos plataners

Per Anna Fargas

Imatge del dilluns al matí quan s'estava preparant un dels plataners per ser trasplantat

El passat dilluns es van trasplantar dos plataners degut a les obres que s'estan realitzant per la construcció de la nova rotonda situada en la intersecció de la carretera N-340 amb la carretera de Montbrió (T-312).

Joan Mas, regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, va explicar que els dos plataners es trobaven dintre d'una propietat privada i que "degut a les obres de la rotonda s'havien de retirar". Per tant, tal i com explica Joan Mas, "el propietari, el terreny del qual es veu afectat per les obres de la rotonda, va decidir que dintre de la compensació de l'expropiació s'hi afegís el trasplantament dels arbres i que es replantessin en la zona del seu terreny que ell decidís".

El plataner és un arbre que en principi permet ser trasplantat, Joan Mas va explicar que "les rames d'aquests arbres
s'han de tallar molt a ras i s'ha de deixar gairebé sol el tronc, és un arbre que té bastants possibilitats de supervivència, però si queden poques arrels o queda molt afectat en el seu trasllat és possible que algun no sobrevisqui". A part d'aquests dos plataners, Mas va comentar que "s'ha hagut de retirar algun altre arbre que no estava dintre de cap propietat privada i feia nosa en la construcció de la rotonda".

Comenta aquest article