Societat

El Ball de Bastons de Cambrils enceta l'any amb els assajos d'una nova colla infantil

Per Anna Fargas

Moment de l'assaig de la nova colla infantil dut a terme divendres passat al Centre Cultural

El Ball de Bastons de Cambrils ha iniciat els assajos d'una nova colla infantil; el passat divendres un total de 12 nens i nenes amb una edat mínima de 5 anys van començar els assajos amb la colla.

La idea de crear una colla infantil va sorgir arran de la demanda d'alguns pares i mares que durant la Mostra d'Entitats d'aquest passat setembre, duta a terme al Parc del Pescador, van demanar d'incorporar els seus fills al Ball de Bastons. Eduard Pellicer, president de l'entitat, va explicar, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que "després de parlar-ho amb els membres de la colla vam decidir plantejar a les mares que si aconseguien crear un grup de 8 nens, que és el nombre de persones que es necessita per realitzar un ball, crearíem una colla infantil". I així va ser com els propis pares i mares interessats en què els seus fills formessin part del Ball de Bastons es van encarregar de buscar altres nens per arribar a les 8 persones.

Els assajos amb la colla infantil es van iniciar aquest divendres i es realitzaran al Centre Cultural cada divendres de 7 a 8 del vespre. Eduard Pellicer va explicar que "ara que ja s'han iniciat els assajos el que volem és fer difusió d'aquesta nova colla infantil per tal que s'hi incorporin els nens i nenes que ho vulguin". Pellicer va comentar que la creació d'aquesta colla infantil era "un nou repte per la colla, ja que mai hi havia hagut bastoners tant petits a Cambrils", i va afegir que "de moment el que pretenem és que puguin actuar en alguna Festa Major de Cambrils, per mostrar el que han après". Per tal d'iniciar els assajos la colla ha preparat uns mànecs de martell perquè els nens els utilitzin de bastons, tot i això, el Ball de Bastons de Cambrils està preparant uns bastons semblants als que utilitzen la resta de bastoners de la colla però en dimensions reduïdes per als nous nens i nenes.

Fins divendres passat, el mínim d'edat per poder accedir a la colla estava marcat en 10 anys, però a partir d'ara qualsevol persona a partir de 5 anys d'edat pot accedir a la colla. Per adaptar-se a aquestes incorporacions, la colla ha hagut d'establir un horari diferent per l'assaig d'aquests nous nens "ja que es necessita estar més pendent d'ells" tal i com comenta Pellicer, i s'han nombrat tres persones per tal que es responsabilitzin dels assajos de la nova colla.

Comenta aquest article