Societat

Les Festes de Sant Antoni 2008 finalitzen amb la celebració dels actes més tradicionals

Per Redacció

Imatge dels Tres Tombs passant per davant de l'ermita de la Mare de Déu del Camí

Aquest cap de setmana s'han celebrat els actes més tradicionals de les Festes de Sant Antoni 2008. Les Festes, que s'han celebrat durant dos caps de setmana, han estat organitzades per la Cooperativa Agrícola i la Caixa Agrària de Cambrils amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils.

Dissabte a la tarda es va dur a terme una competició de botifarra en les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola en la que hi van participar 55 parelles, els guanyadors van ser els següents: Paulino Martinez i Manuel Subirats en primera posició, Antoni Mendoza i Salvador Bertran en segon lloc i l'Helena i l'Oriol en tercera posició. Simultàniament es van realitzar competicions de tennis taula i escacs, organitzats pels respectius clubs locals. El mateix dissabte a les 21 hores i també a les instal·lacions de la Cooperativa es va dura a terme una competició de gimcana de tractors en la que hi van participar 19 persones, i els guanyadors per ordre de classificació van ser els següents: Jordi Barrabeig, Josep M. Franch, Ernest Mas, Jaume Sabaté, Enric Coll i Mercè Olivé.

L'acte central de les Festes es va dur a terme durant el matí del diumenge. A dos quarts de dotze es va celebrar la missa a l'ermita de la Mare de Déu del Camí, i a la sortida es va fer la tradicional benedicció d'animals al pati de l'ermita que va comptar amb la participació de 65 animals entre els que es van poder veure  gossos, gats, fures, hàmsters o tortugues. A continuació es van realitzar els Tres Tombs, encapçalats per una banda musical i seguits per 250 cavalls, 60 carros i carruatges i 20 carros petits, que van ser observats per un gran nombre de públic. En finalitzar els Tres Tombs pels carrers del voltant de l'ermita de la Mare de Déu del Camí el seguici es va dirigir al Port per realitzar un recorregut pels seus carrer, a més, els nens i nenes que ho van desitjar van poder fer fer un tomb amb els ponis de la Hípica Castells pel carrer de la Verge del Camí.

Comenta aquest article