Informació general

El catedràtic Oriol Amat realitza una conferència sobre la reforma de la legislació mercantil i el Pla General de Compatibilitat

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta; Josep Carlos Oliva, Julián Mollá Rudiez i Oriol Amat

L'assessoria Mollá Rudiez&Oliva S.A., –especialitzada en Assessorament Fiscal, Mercantil i Comptable– que recentment ha obert un despatx a Cambrils, va organitzar ahir a la tarda una conferència a l'hotel Tryp Port Cambrils, en motiu de la important reforma de la legislació mercantil i del Pla General de Comptabilitat que va entrar en vigor el passat 1 de gener.

La presentació de l'acte va fer-la Julián Mollá Rudiez, un dels socis de l'assessoria, juntament amb Josep Carlos Oliva. Posteriormen, es va iniciar la conferència que va anar a càrrec del catedràtic en Economia Financera i Compatibilitat de la Universitat Pompeu Fabra –Oriol Amat–, que va explicar en detall aquesta nova reforma que obliga a totes les empreses, incloses les petites i mitjanes empreses i les microempreses, a adaptar la seva comptabilitat a partir d'ara.
En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, Oriol Amat va explicar que "la nova normativa comptable afecta a totes les empreses i es posa en marxa pràcticament a tot el món. És la primera vegada que hi ha un intent a tot el món, per a que totes les empreses preparin la informació financera amb la mateixa normativa, el que se'n diuen les normes internacionals d'informació financera". Segons Amat, un dels objectius principals d'aquesta reforma "és ajudar a la globalització i a que totes les empreses preparin la seva informació amb el mateix sistema comú". D'altra banda, una de les novetats que incorpora la nova legislació i que incideix en l'àmbit financer, "és que ara es valorarà en relació al valor de mercat, mentre que fins ara es valorava en relació al valor de cost". Un altre dels objectius principals és que les empreses facilitin més informació al registre mercantil, i "que la persona que vulgui accedir a les dades d'una empresa pugui tenir aquesta informació i poder fer un anàlisi millor".

A la conferència d'ahir van assistir-hi prop de 120 persones relacionades amb el món empresarial de la petita i mitjana empresa de Cambrils i de la resta de la comarca, i també el regidor de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Cambrils –Oliver Klein–.

Comenta aquest article