Cultura

El programa "Voluntariat per la llengua" forma un total de 35 parelles lingüístiques a Cambrils, el doble que l'any 2006

Per Redacció

El programa "Voluntariat per la llengua" ha fet balanç del passat 2007. A Cambrils, el programa va aconseguir constituir un total de 35 parelles, un increment força important, tenint en compte les 17 parelles que es van formar durant l'any 2006.

A Cambrils, "Voluntariat per la llengua" compta amb un total de set entitats col·laboradores: Revista Cambrils, Ball de Bastons, l'AMPA del CEIP Cambrils, Càritas Parroquial de Santa Maria, Mans Unides, Penya Cicloturista de Cambrils i el Club de Tir Olímpic de Cambrils. A banda, també hi ha 48 establiments col·laboradors, gràcies a la implicació de la Unió de Botiguers i de l'associació de comerciants Vilacentre.

Entre algunes de les activitats complementàries realitzades en aquest programa, les parelles lingüístiques de Cambrils, van poder assistir conjuntament amb les de Reus i Falset, a una excursió a la comarca de la Segarra, una visita guiada a l'exposició "Ibers" de la Caixa instal·lada a Reus, una sortida a peu des de Vilaplana fins a la Font Freda, entre d'altres activitats.

A nivell de la resta de Catalunya, el programa "Voluntariat per la llengua" també ha registrat unes dades de creixement molt importants. Durant l'any 2007 es van formar 6.304 parelles –una xifra que suposa un augment del 40,23% respecte l'any 2006–, s'hi van adherir un total de 2.623 establiments i es van organitzar 331 activitats complementàries dirigides a les persones participants en aquest programa lingüístic.

Comenta aquest article