Cultura

El Ball de Bastons de Cambrils realitza la seva Assemblea Anual presentant noves propostes per al 2008

Per Anna Fargas

Moment de l'assemblea general del Ball de Bastons de Cambrils que va tenir lloc ahir al vespre al Centre Cultural

El Ball de Bastons de Cambrils va dur a terme la seva assemblea anual ahir al vespre al Centre Cultural. Després d'un any carregat d'activitats com la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, la II Festa Bastonera de Cambrils o els actes commemoratius dels cent anys de ball de bastons a Cambrils, els membres de la junta van decidir convocar als socis de l'entitat a l'assemblea general que realitzen cada any.

Actualment el  Ball de Bastons de Cambrils compta amb 106 socis, però van ser menys de la meitat els que van assistir a l'assemblea. En aquesta assemblea general es va fer un repàs de les activitats que es van dur a terme durant l'any 2007 i es va mostrar la memòria econòmica.

Projectes per al 2008

La part més destacable de l'assemblea van ser les propostes per aquest 2008, ja que la junta va mostrar als assistents un ampli ventall d'activitats que la colla vol dur a terme durant aquest any. En primer lloc es va comentar que aquest divendres s'iniciarà un assaig de bastons per a nens i nenes de 5 a 10 anys ja que fins aquest moment la colla encara no s'havia decidit a ensenyar ball de bastons a nens tant petits, però davant la il·lusió de molts pares es va decidir iniciar els assajos amb els infants. L'assaig es realitzarà cada divendres de 19h a 20 h al Centre Cultural.

La colla també va explicar que un any més realitzaran el curs de flabiol i tamborí. I van comentar com estaven els processos per tal de publicar el llibre que Àngel Vallverdú ha escrit aquest 2007 sobre els cent anys de ball de bastons a Cambrils i que, sembla, que d'aquí uns mesos es podrà veure publicat. Pel que fa al vestuari s'ha decidit adquirir unes jaquetes amb una imatge identificativa, pel temps d'espera abans de les actuacions durant els mesos d'hivern.

Arran de l'experiència viscuda en la sortida que l'any passat van realitzar a Anglaterra, la junta va explicar que s'estan buscant altres llocs on es realitzin manifestacions culturals similars a la del ball de bastons per tal de fer un viatge on es combini l'oci i l'intercanvi cultural. Algunes de les possibles destinacions serien Andalusia, Euskadi o Portugal.

Durant l'assemblea també es va parlar de la contractació d'una assegurança a tercers. Ja fa temps que la colla vol contractar una assegurança de responsabilitat civil per tal de cobrir qualsevol incident que pugui passar en un moment de l'actuació però s'ha estat esperant fins el desembre del 2007 ja que la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya s'havia compromès a contractar-ne una per totes les colles. Eduard Pellicer, president del Ball de Bastons de Cambrils, va explicar als assistents que davant de la "falta de resposta, per part de la Coordinadora, després d'anys demanant una assegurança hem decidit contractar-ne una i obrir-la a totes les colles de Catalunya que s'hi vulguin adherir".

En l'àmbit del ball de bastons a Catalunya, la junta també va comentar la possibilitat que aquest any no es realitzés la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya que en el 2007 es va dur a terme a Cambrils "ja que no hi ha cap colla que s'hagi ofert a organitzar-la" tal i com va explicar Eduard Pellicer. La junta va exposar que intentarien buscar opcions per tal d'evitar que desaparegués la Trobada Nacional.

Un local més adequat

Tal i com ja han comentat en d'altres ocasions, Eduard Pellicer va explicar als assistents que s'està intentar trobar un local més adequat pel que fa a espai físic i condicions d'aquest espai per tal de poder realitzar un assaig de forma correcta, "sense patir per trencar res, ni relliscar, ni haver de canviar de sala sovint".

Per cloure l'assemblea, es va reproduir pels assistents un video on es mostrava un resum en fotos tant dels preparatius de la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, com de la Trobada en sí que es va dur a terme el juny passat a Cambrils. Finalment abans de marxar la colla va repartir uns calendaris de pared on es pot veure una imatge dels membres del Ball de Bastons de Cambrils.

Comenta aquest article