Informació general

Les campanes de l'Església de Sant Pere ja estan col·locades en la cúpula metàl·lica

Per Anna Fargas

Imatge del moment en què ja s'havien col·locat les dues primeres campanes
Imatge del moment en què ja s'havien col·locat les dues primeres campanes

Ja s'han col·locat les campanes en la cúpula metàl·lica que des de divendres passat es troba situada a la plaça de l'Església. Durant el matí d'ahir es van anar col·locant les campanes que s'han repartit entre les quatre barres de la cúpula. La Jordina, que és la campana més petita s'ha col·locat en la part superior seguida de la Camí, la Carme i la Petra, que és la més gran. Jordi Rovira, gerent de l'empresa encarregada de col·locar les campanes, Iyac, S.L. Rellotgeria Monumental, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, ha explicat que d'aquesta manera "s'aconsegueix que s'escoltin totes les campanes, ja que si es posa la més gran a dalt el seu so no deixaria que es sentissin les altres".

Les campanes funcionaran amb un sistema electrònic que "tindrà programades les hores i els tocs de campana més habituals" segons explica Jordi Rovira, però que a part "també tindrà un teclat per si es volgués fer un toc diferent". Cal destacar que el martell que portaran les campanes serà interior, Rovira explica que "en molts llocs el martell es col·loca a la part de fora de la campana, però en aquesta ocasió el posarem a l'interior". Una vegada les campanes estiguin subjectades amb brides es col·locaran els martells interiors.

Jordi Rovira va comentar que "possiblement la cúpula amb les campanes col·locades i enllestides es podrà pujar dalt del campanar aquest divendres o el proper dilluns". Quan la cúpula metàl·lica ja coroni el campanar només faltarà decorar la torre de ciment on s'hi disposaran quatre rellotges "amb una esfera de 2 metres cadascun" segons explica Rovira, repartits entre els quatre costats de la torre.

L'alcalde visita les obres del campanar

Ahir al migdia, després de col·locar les campanes en la cúpula metàl·lica, l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, va realitzar una visita a les obres del campanar. En la visita el van acompanyar els membres de l'Associació per la Construcció del Campanar de Sant Pere i Daniel Pallejà –regidor d'Urbanisme–. Durant la visita, l'alcalde va voler comprovar com avancen les obres de construcció del nou campanar.

Comenta aquest article