Cultura

El cicle de contacontes "Viatjant amb contes" de la Biblioteca Municipal acosta el Marroc als més petits

Per Berta Ruiz

 
 
 A dalt, un moment de la sessió de contacontes amb Wafaa Zaghloul. A sota, la guanyadora de la panera Amparo Díaz.
La sala d'actes de la Biblioteca Municipal va acollir ahir a la tarda, una nova sessió del cicle de contacontes "Viatjant amb contes", –organitzat per la Biblioteca i el Servei Municipal d'Atenció a l'Immigrant– que mensualment recorre diferents racons del món per explicar aquelles històries de diferents països del món, amb cultures i llengües ben diverses que els més petits van coneixent a través del seu passaport de viatge personalitzat.

Ahir va ser el torn del Marroc amb el conte en àrab "Joha Yasalo Ayna Lahma" –que en català seria "Joha pregunta on és la carn?"– a càrrec de Wafaa Zaghloul, i que narra la història d'un pobre llenyataire que ha de treballar de valent per aconseguir diners per alimentar a la seva família. Després d'explicar tot el conte en àrab, Wafaa Zaghloul va traduir la mateixa història al castellà per als més petits. Tot seguit, Rosana Andreu va explicar el conte en català "Corre, corre carbasseta".

Els propers països protagonistes del "Viatjant amb contes" seran l'Uruguai, el Regne Unit i la Xina.

Sorteig de la panera cultural

En acabar la sessió de "Viatjant amb contes", la Biblioteca va entregar la panera cultural a la propietària del número 0381 –Amparo Díaz Rodríguez– usuària de la Biblioteca Municipal des de l'any 2001.
Des de l'1 fins al 21 de desembre, cada usuari de préstec podia recollir un número amb el què participava en el sorteig de la panera, i el dia 22 de desembre es va saber el número premiat amb els quatre darrers números del premi de la Grossa de Nadal. El dia 4 de gener estava previst fer l'entrega, però com que no va sortir el propietari del número agraciat, ahir es va donar una segona oportunitat.
La panera cultural conté diferents llibres, llibres sobre Cambrils, música, DVD i d'altres obsequis.

Properes activitats a la Biblioteca Municipal

La Biblioteca Municipal té previst un ampli ventall d'activitats per als propers dies. Aquest mateix divendres tindrà lloc a partir de dos quarts de vuit de la tarda, la xerrada "Vida, salut i química" a càrrec de Núria Ruiz de la Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili i patrocinat per la central de biblioteques de Tarragona.

D'altra banda, durant la segona quinzena del mes de gener, la Biblioteca Municipal acollirà una exposició informativa sobre la propera ampliació de la Unió Europea, patrocinada pel Patronat Català Pro Europa.

Finalment, el proper 30 de gener, la Biblioteca rebrà la visita de l'escriptor Andreu Carranza. A partir de les set de la tarda s'iniciarà aquesta activitat, –patrocinada per la Institució de les Lletres Catalanes– en la què es parlarà de la seva obra "L'hivern del tigre", basada en la figura del general Cabrera.

Comenta aquest article