Informació general

Les jornades de la galera passaran a denominar-se "Jornades de la Galera i de la cuina marinera de Cambrils"

Per Berta Ruiz

Galeres a la parada de peix del mercat, el febrer de l'any passat
Galeres a la parada de peix del mercat, el febrer de l'any passat

Les quartes jornades de la galera d'enguany arriben amb algunes novetats, i amb un afegitó en el seu nom, amb el què es vol oferir un ventall molt més ampli de productes del mar, més enllà de la galera. Les quartes Jornades de la Galera i de la Cuina Marinera de Cambrils –que és com es diran a partir d'ara– tindran lloc de l'11 al 24 de febrer, i a hores d'ara s'està acabant de tancar tota la programació d'activitats.

Amb aquesta ampliació, que ha estat fruit de l'acord entre l'Associació d'Hostaleria de Cambrils, el Consell Consultiu de la Pesca i la regidoria de Promoció de Ciutat, es potenciaran i es promocionaran d'altres productes i plats típics de la gastronomia cambrilenca.

El regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– ha avançat a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls del programa d'enguany, tot i que encara no és del tot definitiu. Enguany, la inauguració de les jornades tindran lloc el dia 11 de febrer a l'Escola d'Hoteleria de Cambrils, ja que segons ha manifestat Oliver Klein, "volem donar molta importància al concurs per a joves cuiners, perquè està agafant molt de renom i molta força". Cal destacar també, que per a l'acte d'inauguració s'està buscant una figura destacada dins del panorama gastronòmic. Aquell mateix cap de setmana, el diumenge 17 de febrer, tindrà lloc a la Cooperativa Agrícola de Cambrils una fregida de peix de Cambrils –amb oli cambrilenc i una àmplia varietat de productes del mar–. El divendres següent, dia 22 de febrer, tindrà lloc la final del concurs per a joves cuiners, mentre que dissabte es farà la galerada popular –juntament amb d'altres productes del mar– al port. Finalment, el diumenge 24 es farà la gala de cloenda d'aquestes quartes jornades d'enguany.
D'altra banda, també hi haurà diferents actes complementaris durant aquestes jornades. Tot i que encara no està tancada la programació, es preveu que es realitzin diferents tasts de vins, com es ve realitzant en els darrers anys en el marc d'aquestes jornades.

Major varietat de productes

Oliver Klein ha explicat que en l'edició d'enguany hi ha una continuïtat en els actes i en tots els sectors i agents implicats en la seva organització, però d'altra banda també s'ha decidit ampliar el ventall de productes a promocionar i a oferir, "perquè Cambrils té molts altres peixos i de molta qualitat. A la galerada popular es jugarà amb diferents espècies, els restaurants també es podran oferir diferents plats i al concurs de cuina també es podrà cuinar galera i també d'altres productes".

Des del Consell Consultiu de la Pesca i l'Associació d'Hostaleria de Cambrils també es veu amb bons ulls aquesta ampliació. Per Carles Rom, "enguany s'ha decidit fer la galera com cada any, però a més a més donar sortida a d'altres plats i tenir un ventall molt més ampli. Tots els sectors vam estar d'acord, si s'englobava tot sota el nom de 'Jornades de la Galera i de la Cuina Marinera de Cambrils'".

Per la seva banda, el president de l'Associació d'Hostaleria de Cambrils –Manel Morell– també ha manifestat a Revista Cambrils Diari Digital, la seva satisfacció per poder ampliar aquestes jornades, ja que "la galera no ens donava prou joc i ampliant a d'altres productes de la cuina marinera dóna molt de sí".

Concurs de romescaires

Carles Rom també va apuntar la possibilitat de recuperar el concurs de mestres romescaires que durant força anys es feia per la Festa Major de Sant Pere, tot i que ara es buscarien unes altres dates fora de les Jornades de la Galera i de la cuina marinera de Cambrils i fora dels actes festius de la Festa Major de Sant Pere.

Comenta aquest article